مقایسه ۱۲ خودرو در کلاس های مختلف

 

 

به گزارش اقتصادنیوز ، انتخاب بین خودروهایی که از نظر قابلیت و قیمت به هم نزدیک بوده و اصطلاحا در یک کلاس هستند برای بسیاری دشوار است. در این مطلب سعی شده نکات کلیدی مقایسه ای خودروهای یک کلاس دو به دو به صورت کوتاه بیان شود.
 
 
توسان یا اسپورتیج
 
توسان یا اسپورتیج توسان یا اسپورتیج
 
در میان مردم ما خودروهای شاسی بلند از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار هستند. شاسی بلندهای کلاس متوسط در این میان به‌دلیل اینکه قیمت و امکانات متناسب تری دارند در معرض انتخاب بیشتری قرار می‌گیرند. هیوندای توسان و کیا اسپورتیج دو شاسی بلند کلاس متوسط از خودروسازان کره جنوبی هستند که سهم مهمی در بازار ایران دارند. برای اینکه انتخاب خوبی بین این دو خودرو داشته باشید باید به خصوصیات آنها توجه کنید. کیا اسپورتیج خودرویی است که در مدل جدید با موتور توربو قدرت بیشتری تولید می‌کند با اینکه حجم موتور کمتری دارد. همچنین زیربندی آن قوی‌تر است. به همین دلیل اگر سفرهای خاکی و آفرود جاده‌ای زیادی در پیش دارید این خودرو انتخاب بهتری برای شما است. اما اگر طراحی داخلی و آپشن را مدنظر داشته باشید هیوندای توسان انتخاب بهتری خواهد بود. همچنین سیستم تعلیق یا در اصطلاح عام، کمک فنرهای هیوندای توسان نرم‌تر است. از نظر استهلاک هم باید توجه داشت که هر دو این خودروها شبیه به هم هستند و در سطح قابل قبولی قرار دارند. در مورد نمایندگی‌های فروش و تامین قطعات هم به دلیل اینکه مدت زیادی در بازار ایران حضور داشته‌اند، پراکندگی خوبی در سطح کشور دارند. از نظر مصرف سوخت کیا اسپورتیج مصرف بیشتری دارد؛ اما در حدی نیست که رقم معنی‌داری باشد.
 
 
 
سفران یا اپتیما 
 
رنو سفران کیا اپتیما
 
شاید در بازارهای جهانی کیا اپتیما و رنو سفران چندان در یک کلاس قرار نگیرند، اما در بازار ایران محدوده قیمتی، این دو خودرو را در کنار هم قرار داده است. سفران و اپتیما دو خودرو با خصوصیات طراحی و فنی متفاوت هستند. رنو سفران بر اساس الگوهای طراحی فرانسوی طراحی شده است. در بدنه آن پیچیدگی و خطوط شکسته کمی دیده می‌شود. به همین دلیل طراحی آن با وقار و شبیه به خودروهای کلاس مدیریتی شده است. در مقابل کیا اپتیما با طراحی کشیده‌تر و استفاده از خطوط، روح یک خودرو اسپرت را پیدا کرده است. هر چند در واقع یک اسپرت نیست. همین وجه افتراق می‌تواند عاملی برای انتخاب باشد. در بخش فنی هم اگر به دنبال خودرویی هستید که نرم باشد و در عین حال قدرت و سرعت خوبی هم داشته باشد رنو سفران گزینه خوبی است. مانند اینکه سوار ابر شده باشید. اما اگر می‌خواهید سوار باد شوید، در این کلاس کیا اپتیما انتخاب بهتری است؛ چرا‌که شتاب و سرعت نهایی بالاتری دارد. از نظر آپشن هم اساسا کره‌ای‌ها گشاده‌دست‌تر از فرانسوی‌ها هستند و به همین دلیل کیا اپتیما می‌تواند گزینه بهتری برای آپشن بازها باشد. از نظر استهلاک اگر چه خودروهای فرانسوی به پراستهلاک بودن مشهور هستند، اما ترکیب DNA رنو با نیسان در سال‌های اخیر وضعیت را بهتر کرده است.
 
 
 
سمند یا دنا
 
سمند دنا
 
خودروهای داخلی برای طیف وسیعی از خریداران جذاب هستند و با اغلب بودجه‌ها جور در می‌آیند. در این میان دو خودرو سمند و دنا از بزرگ‌ترین‌ خودروساز کشور به دلیل شباهت‌هایی که دارند انتخاب را بینشان سخت کرده‌اند. این دو خودرو به دلیل داشتن پلت فرم مشترک و موتورهای یکسان در یک کلاس قرار می‌گیرند هر چند قیمت‌های آنها متفاوت است. دنا را به نوعی می‌توان نسخه اصلاح شده خودرو سمند به حساب آورد. اصلاحی که خیلی خوب هم انجام شده است. نمای جلوی خودرو کاملا جذاب شده و یک خودرو تهاجمی را تداعی می‌کند که جوانان را جذب می‌کند. از سوی دیگر در داخل خودرو نیز تغییراتی داده شده تا از سمند فاصله بگیرد.طراحی جلو داشبورد لوکس، استفاده از طراحی دو رنگ در داخل و دستگیره‌های جدید، فضای متفاوتی را برای این خودرو ایجاد کرده است. همچنین آپشن‌هایی که شرکت سازنده به‌صورت مجزا برای این خودرو ارائه می‌دهد، مانند گرمکن و سردکن صندلی و مسیریاب استاندارد ایران، آن را در میان خودروهای داخلی متمایز ساخته است. در مقابل سمند خودرویی است که ظرفیت فشار بالاتری به دلیل طراحی ساده‌تر دارد. از نظر قدرت نقدشوندگی و خدمات پس از فروش نیز کمتر خودرویی در ایران به پای این دو خودرو می‌رسد.
 
 
 
تندر وانت یا آریسان
 
آریسان تندر وانت
 
بازار خودروهای شهری کار، یا همان وانت‌ها در بازار ایران بازار متنوعی نیست. در سال‌های اخیر دو خودرو وانت تندر و وانت آریسان کمی تنوع به آن داده‌اند. وانت تندر که از اسمش پیداست از چه خودرویی منشعب شده و وانت آریسان نیز محصولی است که روی پلت‌فرم پژو 405 با نیم نگاهی به فیس لیفت پژو پارس ساخته شده است. هر دو این خودروها در کلاس وانت‌های سبک قرار می‌گیرند که زیر یک تن ظرفیت بار دارند. یکی از مزیت‌های وانت آریسان این است که نسخه گازسوز آن نیز ارائه می‌شود و با طراحی کپسول‌های گاز در زیر بدنه برخلاف وانت پیکان گازسوز، از فضای بار وانت کاسته نشده است. این دو وانت با داشتن کیسه هوا از ایمن‌ترین وانت‌های کشور در کلاس خود به حساب می‌آیند. کسانی که با این دو وانت کار کرده‌اند می‌گویند که وانت آریسان ظرفیت حمل بار بیشتری دارد، اما وانت تندر به دلیل داشتن فنرهای خشک‌تر، برای استفاده به‌عنوان وانت قابلیت‌های بیشتری دارد. در بخش استهلاک هنوز از عمر کاری آنها، آنقدری نگذشته که شواهد خوبی در دسترس باشد اما با توجه به نسخه سدان این خودروها کفه ترازو به سود وانت تندر سنگینی می‌کند. از نظر خدمات پس از فروش هر دو خودرو وضعیت مناسبی دارند، اما قیمت قطعات یدکی وانت آریسان در بازار کمتر است.
 
 
 
 
 
باکستر یا Z4 
 
پورشه باکستر بی ام و Z4
 
کوپه‌های اسپرت؛ جوان‌پسندترین کلاس خودروهای سواری در جهان به حساب می‌آیند و جوانان ایرانی هم از این قاعده مستثنی نیستند. اما خرید آنها با قیمت‌های ایران کار هر جوانی نیست! اگر بودجه کافی برای خرید خودرویی در این کلاس دارید دو خودرو بی‌ام‌و Z4 وپورشه باکستر انتخاب‌های جالب توجهی در این کلاس هستند. پورشه باکستر یکی از اسپرت ترین خودروهای بازار ایران است. موتور آن قوی‌تر از بی‌ام‌و Z4 بوده و شتاب و سرعت بهتری دارد، اما برای یک خودرو اسپرت همه چیز شتاب نیست بلکه هندلینگ یا همان فرمانپذیری نیز مهم است. بی‌ام‌و Z4 از این نظر وضعیت بهتری دارد. در بخش طراحی، پورشه باکستر تداوم طراحی سنتی پورشه است، اما بی‌ام‌و Z4 به دلیل دماغه کشیده‌تری که دارد روح طراحی اسپرت را بهتر منتقل می‌کند. با این حال در موقع خرید خودروهای لوکس برندها نیز حرف خود را می‌زنند. پورشه اساسا برند لوکس تری در مقایسه با بی‌ام‌و به حساب می‌آید. در زمینه استهلاک باید گفت که پورشه به دلیل دور موتور بالایی که دارد استهلاک موتوری بیشتری هم دارد. قیمت لوازم و مواد مصرفی بی‌ام‌و Z4 نیز به مراتب کمتر است، هر چند هر دو خودرو در رده هزینه بالاهای بازار قرار می‌گیرند. در مورد نمایندگی‌های رسمی، در تهران وضع هر دو خودرو خوب است اما در سطح کشور بی‌ام‌و وضعیت بهتری دارد.
 
 
 
یاریس یا اکسنت 
 
تویوتا یاریس هیوندای اکسنت
 
در رده خودروهای سدان جمع و جور خودروسازان آسیایی دست پری در بازار ایران دارند، هر‌چند قیمت هایشان چندان جمع و جور نیست.تویوتا یاریس و هیوندای اکسنت دو خودرو قابل توجه در این بازار هستند. تویوتا با گذاشتن موتور 1500 سی‌سی روی یاریس آن را به یک خودرو کاربردی تبدیل کرد. تغییرات طراحی بیرونی آن نیز کمی از سادگی کار کاسته و ماهیتی اسپرت تر به این خودرو داده است. در مقابل هیوندای اکسنت با المان طراحی مدل النترا در قیمتی پایین‌تر، طیف وسیعی را به سوی خودش جذب کرده است به خصوص که قیمت مناسب‌تری هم در مقایسه با تویوتا یاریس دارد. شتاب هیوندای اکسنت از تویوتا یاریس بیشتر است، اما یاریس گیربکس بهتری داشته و سرعت پاسخگویی آن در دنده‌های سبک بیشتر است. اگر به دنبال طراحی داخلی پیچیده و متنوع هستید هیوندای اکسنت شما را راضی تر خواهد کرد اما اگر به دنبال کیفیت مواد استفاده شده در ساخت داخل خودرو هستید، تویوتا یاریس انتخاب بهتری خواهد بود. یاریس رانندگی نرم تری دارد و در مقابل اکسنت هندلینگ بهتری به شما می‌دهد. در بحث استهلاک نیز به سختی می‌توان خودرویی را پیدا کرد که بتواند تویوتا را شکست دهد. هر دو خودرو از نظر نمایندگی‌های خدمات پس از فروش وضعیت خوبی در سطح کشور دارند. 
 
 
 
آئودی Q5 یا بی ام و X4
 
بی ام و X4 آئودی Q5
 
در رده شاسی بلندهای لوکس بازار ایران یکی از ناشناخته ترین پدیده‌ها آئودی Q5 است. فعلا بیشتر در نمایشگاه‌ها دیده می‌شود تا سطح شهر. از نظر فنی و موتوری در کلاس اسپورتیج قرار می‌گیرد! اما از نظر قدرت و قیمت بی‌ام‌و X4 بهترین هماورد آن در بازار کنونی ایران است. آئودی Q5 با موتور توربو 2 لیتری وارد ایران شده، اما به مدد تکنولوژی آئودی و توربوشارژرش می‌تواند قدرتی در حد بی‌ام‌و X4 سه لیتری تولید کند، اگر چه آئودی Q5 خصوصیات ظاهری اسپرت بی‌ام‌و X4 را ندارد، اما به جایش خصوصیات آفرود بسیار خوبی دارد که در بی‌ام‌و X4 دیده نمی‌شود. همین مساله می‌تواند برای پرداخت 400 میلیون برای آئودی یا 385 میلیون برای بی‌ام‌و مورد توجه قرار گیرد. در طراحی داخلی هر دو خودرو طراحی نیمه لوکس دارند. با این تفاوت که آئودی خانوادگی تر طراحی شده و بی‌ام‌و اسپرت تر؛ به خصوص که بی‌ام‌و در بخش عقب ظرافت طراحی بیشتری به خرج داده است. از نظر خدمات پس از فروش و تامین قطعات فعلا وضعیت بی‌ام‌و بهتر است چرا که آئودی برندی نوپا در بازار ایران است.
 
 
 
 

منبع

اقتصاد

برچسب : خودرو , مقایسه خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

2 نظر

کاربر: محمد شهریاری
0

سلام در حال حاضر کدام مدل سمند کیفیت بهتری دارد ومشتریان راضی هستند
22:05  1395/10/24
پاسخ دادن
کاربر: تیباران
2

بر خلاف نظر نویسنده،در سایت سازنده دنا ، تنها برقی بودن صندلی نوشته شده و فک نکنم که گرم کن سرد کن هم داشته باشند.قضیه دنا و سمند مانند پژو 207 و 206 تیپ پنج است که آیا چند آپشن بیشتر ارزش حدود شش میلیون را دارد یا خیر؟!!!
12:20  1395/10/23
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محسن : باسلام کاربر با نام ساناز، خواهشا اسم کاربریتون رو عوض کنید،اینجا جمع شدیم یه تبادل نظری راجب به ماشین بکنیم ، بعضیا با حرفای مسخرشون خطاب به یه اسم صرفا مونث، حالمونو بهم زدند،چقدر ندید پدید و چندش
محمد : چقد مسخره ما 20 اسفند ثبت نام کردیم گفتن شاید تیر ماه بدیم از شما ده روزه دادن
S5 : امروز بعد ۳ هفته پلاک شد اما ارسال مدارک زرده. توی جاده ساوه امروز چندتا تریلی اس ۳ و اس ۵ داشتن میومدن سمت تهران. ما حدود ۷ تا تریلی دیدیم
J4 سفید : قرارداد ۱۰ اسفند هنوز تکمیل وجه زرده و خبری نیست
مهدی : سلام اول که مبارک باشه بعد هم شما چه تاریخی تکمیل وجه کردید؟
شاهین اتومات : بازهم خوبه مال شماها هم دعوتنامه هم فاکتور شده مال من هنوز از دعوتنامه هم خبری نیست در انتظار ارسال دعوتنامه تکمیل وجه هستم پذیرش 24 مهرماه 402
ابوالفضل : مرگ بر سایپا احمق ها چرا کوئیک اس واسم صادر کردید من دوگانه سوز اسفند باید می گرفتم مسخره کردین
رضا : منم از شهرستان حضوری رفتم شاسی نشد شما زمان شاسیت بوده به رفتن ربطی نداره
اسیv4 : والا ما ما هم ۳فروردین بود خبری نیست
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
محمد : دنا پلاس تحویل آبان کی تکمیل شد، پیام میده ظرفیت تکمیل ، بعد از 3 روز آبان پرشد ؟
شهاب : واسه من هنوز فاکتور نشده پذیرشم 11737260
رانا 29 اسفند : داداش ادب رعایت کن تهش دو روز دیرتر فاکتور میشی دنیا که ازت نگرفتن.این بنده خدا سوال پرسید.
پلاس خاکستری : با سلام من زنگ زدم 096440 گفتن مرداد ماشین فاکتور میشه تکمیل وج 1 بهمن هستم تحویل29 اسفند
حمید : ممنون و متشکر
پارس تحویل تابستان1403 : یعنی خدایی این مسئولین از خدا بی خبر خجالت نمیکشن واسه یه ماشین این همه مردمو خون به جگر میکنن اول که با نوبت دهیشون و با افزایش قیمت 1401و 1402 بعد دوباره با خبر توقف تولید باز دوباره با افزایش قیمت 1403 حالا هم دوباره خبر که مجوز فقط تا پایان خرداد ماه واقعا خجالت بکشین پارسهای ثبتنامی یکپارچه رو بدین بعدش تولید بسه نشه افزایش قیمت بخوره نخوره دیگه به سازمان استاندارد و ایران خودرو ربط داره خسته شدیم
ایوب : با سلام حالا دعوتنامه پیشنهادیشون هیچی چرا کسی نمیگه بعد یک سال پول خوابوندن سود مشارکتمون چی شده که الان من 141میلیون یک سال پیش ریختم الان بهم میگه 146دیگه بریز که کلا جمع کنی از قیمت اصلی کوییک کم بزاری ما 10 تومن زیر قیمت داریم میخریم کسی میدونه توضیح بده؟
عرفان ایکس 33 : تاریخ واریز وجه دوم اسفند هنوز خبری از تحویل نیست در واقع تحویل شش ماه هست
حسینی : سلام تک رو هم میفرمایید؟
حمید جی ایکس ار مشکی قرمز : کی فاکتور و کی پلاک شده؟