چشم انداز توسعه خودروها در ۲۰۱۸

 

چشم انداز توسعه خودروها در ۲۰۱۸

 
به گزارش اقتصادنیوز ، صنعت خودرو جهان در سال ۲۰۱۷ شاهد توسعه بی‌وقفه خودروهای برقی بود. اکنون می‌توان به جرات ادعا کرد که تمام بزرگان صنعت خودروی جهان به سوی تولید انبوه این خودروهای پاک گام برمی‌دارند. بسیاری از کشورها نیز با تدوین سیاست‌‌های تشویقی برای خریداران خودروهای برقی و قوانین محدود‌کننده برای تولیدکنندگان خودروهای درون‌سوز، در جهت رواج برقی‌ها گام برداشته‌اند.
 
در سالی که گذشت، مشخص شدن ابعاد رسوایی دیزل گیت، اعتماد جهانیان را از خودروهای درون‌سوز تا حد زیادی سلب کرد. این بحران پرهزینه، روی‌آوردن خودروسازان و دولت‌ها به خودروهای برقی را تسریع کرد. خودروهای برقی توانستند جایگاه خود را به‌عنوان آینده حتمی صنعت خودرو  تثبیت کنند و در تمام نمایشگاه‌های عمده جهانی، حضوری مقتدرانه به نمایش بگذارند. تیم‌های تحقیق و توسعه چنان بر بهبود این خودروها متمرکز شده‌اند که می‌توان امیدوار بود چالش‌هایی نظیر برد مسافتی کم و زمان‌ طولانی شارژ، ظرف سال‌های آینده تا حد قابل قبولی حل خواهند شد.
 
مورد عجیب خودروهای خودران
 
امروزه تسلا، مرسدس بنز، ولوو و آئودی خودروهایی با قابلیت خودران عرضه کرده‌اند. این خودروها می‌توانند بدون نیاز به دخالت راننده، پارک شوند، از پارک خارج شوند و برای مدت کوتاهی در خیابان حرکت کنند. مرسدس بنز کلاس «ای» که در سال ۲۰۱۷ تولید شد، حتی توانایی حرکت از یک لاین به لاین دیگر را نیز دارد. اما عرضه خودروهایی که به‌طور کامل از هدایت راننده بی‌نیاز باشند، با اما و اگرهای بسیاری روبه‌روست. فناوری خودران می‌تواند ضمن کاستن از تخلفات رانندگی، به‌طور محسوسی در کاستن از آمار تلفات جاده‌ای نیز موثر باشد. بزرگان صنعت خودرو جهان سرمایه‌های هنگفتی برای تحقیق در این زمینه و تکمیل این فناوری‌ها صرف می‌کنند، اما ارائه مدل‌های محدود خودران نشان می‌دهد تا حضور این فناوری در خودروهای معمولی فاصله زیادی داریم. هم‌اکنون بسیاری از کشورها در حال تدوین قوانین مربوط به خودروهای خودران هستند و حتی برخی از شرکت‌های بیمه‌گر اتومبیل نیز تخفیفات ویژه‌ای برای خودروهای خودران در نظر گرفته‌اند که با توجه به ریسک بسیار پایین تصادف در این خودروها، کاملا توجیه‌پذیر است.
 
تلفیق سرگرمی و اطلاع‌رسانی در خودروها
 
واژه اینفوتینمنت از تلفیق دو کلمه انگلیسی به معنی اطلاعات و سرگرمی بدست آمده است. امروزه سامانه‌های سرگرمی و اطلاع‌رسانی در خودروها به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند قابلیت اتصال این سامانه‌ها به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند، بر جذابیت‌شان افزوده است. با استقبال خریداران، به نظر می‌رسد در سال ۲۰۱۸ شاهد گسترش این سیستم‌ها و افزوده شدن قابلیت‌های تازه به آنها باشیم. انتظار می‌رود این سامانه‌ها از امکاناتی لوکس در خودروهای گران‌قیمت، به یکی از ملزومات همه خودروها تبدیل شوند. بدین ترتیب مسیریابی در سطح خیابان‌ها، جست‌و‌جو در اینترنت و پخش موسیقی در خودروها، شکل تازه‌ای خواهد یافت. بسیاری از خودروسازان این سیستم‌ها را به قابلیت دریافت دستورات صوتی مجهز می‌کنند تا رانندگان بتوانند ضمن توجه به جلو، از امکانات جذاب این سامانه‌ها نیز بهره‌مند شوند.
 
آسودگی بیشتر برای سالخوردگان
 
در نسل‌های پیشین، افزایش سن به معنای کنار گذاشتن سوئیچ‌ و خداحافظی با رانندگی بود. اما در سال ۲۰۱۸ فناوری‌های کمکی رانندگی که در گروه فناوری‌های خودران قرار می‌گیرند، به تدریج عمومی خواهند شد. به این ترتیب رانندگان مسن می‌توانند کماکان به رانندگی بپردازند. جسیکا کالدول، تحلیل‌گر صنعت خودرو، در مصاحبه‌ای که اخیرا با نشریه شیکاگو تریبون داشت، اعلام کرد: «این تحول موجب افزایش کیفیت زندگی سالمندان خواهد شد. آنها آزادی بیشتری خواهند داشت و کمتر به دیگران وابسته خواهند بود. از سوی دیگر، خودروسازان نیز از این تغییرات منتفع خواهند شد.» البته چالش ایمنی هنوز در زمینه فناوری‌های خودران مطرح است و بیم آن می‌رود که ارائه زودهنگام و تکامل نیافته این فناوری به بازار، موجب بروز تجربه‌های ناخوشایندی شود که خریداران و خودروسازان را از آینده این سیستم‌ها ناامید کند.
 
راهکار پیشگیری از خرابی خودرو
 
در سال ۲۰۱۸ روند استفاده از فناوری‌های تلماتیک و حفظ سوابق رانندگی صاحبان خودرو، بیش از پیش ادامه خواهد یافت. با گسترش فناوری‌های ارتباطی، رانندگان نیز نسبت به ارسال اطلاعات خود حساسیت کمتری نشان می‌دهند و از نتایج این ارتباط دوجانبه با خودروسازان، بهره‌مند می‌شوند. سیستم‌های تلماتیک، که امروزه به‌طور گسترده در خودروهای تویوتا و برخی خودروسازان دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اطلاعاتی درخصوص وضعیت خودرو به شرکت سازنده ارسال می‌کند. بدین ترتیب، خودروساز می‌تواند در صورت وجود نقص فنی پیام‌های هشدار لازم را به راننده ارسال کند و او را برای انجام تعمیرات فرا بخواند. با فراخوان به موقع، از بروز اشکالات پیچیده‌تر و افزایش هزینه تعمیر خودرو پیشگیری خواهد شد و ریسک خرابی ناگهانی خودرو نیز به شدت کاهش خواهد یافت. در حقیقت این فناوری امکان ارائه خدمات بهتر به خریداران خودروهای پیشرفته را فراهم کرده است. با در نظر گرفتن روند سریع تغییرات و پیشرفت‌های فناورانه در صنعت خودرو، پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۸ نیز شاهد شگفتی‌های تازه‌ای باشیم. سیستم‌های ارتباطی خودروها، خودروهای برقی و خودران و سامانه‌های پیش‌بینی نقص فنی خودرو تنها نمونه‌هایی هستند که حضور آنها در خودروهای آینده مسجل شده است.
 

منبع

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , صنعت خودروسازی جهان , خودرو خودران , خودرو برقی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

1 نظر

کارشناس
2

سال 2018 که سهله، فکر کنم صنایع خودروسازی ایران تا سال 2028 هم همین پراید و سمند و 405 را با کیفیت سوپر استاندارد تولید کنند و بیندازند به مردم شریف و انقلابی!
18:05  1396/08/19
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
ه ایماs5 : تکمیل وجه ۲۲برج ۸ بوده تحویل ۲۲ برج ۱۱ هنوزماشین فاکتور نشده ۴ ماه تاخیر خورده ۱ میلیاردپول گرفتن من الان ۷ ماهه ماشین ندارم
S3 ابان : سلام.من همین الان تحویل گرفتم. سالن پر بود از اس ۳ ثبت نام ۹ابان شاسی ۲۸اسفند بیمه ۱/۲۰
T8و T9 : ثبت نام ۱۷ بهمن ۷ خرداد پلاک شده و ارسال مدارک سبز شده چراغ تحویل مدارک زرد چراغ تحویل خودرو قرمز ولی امروز مرا قافل گیر کردن ساعت ۲ بعد از ظهر امروز تماس گرفتن اقا بیا تحویل بگیر ، رفتم و از تریلی پیدا کرده تحویلم دادن با مدارک و بیمه و سند ایشالله نوبت همه عزیزان
S3 بجنورد 13 آبان : مبارکه، برای جریمه دیرکرد اقدام کردین؟
تارا v1p : بعید میدونم کاش حداقل با چند هفته تاخیر بهت بدن
سیما : بچه ها امروز برام پیامک شاهین gl اومده نمیدونم بگیرم یا ن دلم سانروف میخواد از اون ور امکان داره ندن یا گرون کنن شما بودین چیکار میکردین؟
S3 تهران : سلام دوستان ثبت نام s3 به تاریخ ۱۴۰۲/۸/۱۴ شماره پلاک و شاسی ۲۶ اسفندماه بود بیمه نامه و کارت ماشین ۲۰ تا ۲۵ فروردین صادر شد تحویل ماشین باید ۳ اسفند میبود که ندادن. ما ۱۵ فرودین اولین چک پرداخت کردیم. امروز ۱۳ ام خرداد ساعت ۵ بعدازظهر تماس گرفتن که ۱۶ چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح بریم برای تحویل ماشین.بعد از چهار ماه دیر کرد. بعد از تحویل ماشین حتما براتون پیام میزارم و بهتون اطلاع میدم از شرایط. انشالله به زودی به همه دوستان تماس بگیرن برای تحویل ماشین.
رضادوگانه : سلام ساناز جان از شما که قشنگ تر نیستیم ما هم از دست این سایپا گرفتار شدیم روزی یه جور بز رقص میدن
پویا : سلام به همه، من این هفته تاراوی وان پلاس فروش فوری رو انتخاب و واریز وجه کردم نوشته تحویل ۹۰روزه، امکانش هست زودتر از این موعد تحویل شه؟نوبت تحویل بر اساس شماره قرارداده؟ممنونم اگه اطلاع دارین پاسخ بدین
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
صادق : سلام وقتی تو پیگیری خودرو تیک تحویل خودرو فعال میشه یعنی کجاست و کدوم مرحله است بیزحمت جواب بدین اگه میدونین؟؟
بهزاد : سلام.از دوستان عزیز یه سوال داشتم.در مورد دنا پلاس تحویل ابان.ایا میتوان بعد تحویل فروخت یا هنوز محدودیت یکساله داره
علی : ارع واسه منم تحویلم ندادن هنوز؟شما حضوری زدین؟
دی ماه دوگانه : دوستان برا ساینا با صدای بلند گریه کنید و جیق بکشید
مجید : تبدیل بزنن اگه دوست ذاری
بولود : باغیشلیین 14 تومن
حمید : قیمت سورن دوگانه با مخزن 100 لیتری از 790 میلیون تا 820 میلیون
شکایت از سایپا : دوستان برید در گوگل و عبارت «شکایت از شرکت سایپا» رو سرچ کنید، اونجا مراحل شکایت رو توضیح داده. لطفا همه شکایت کنیم و بی تفاوت نباشیم. اگر شکایت دسته جمعی باشه، پیگیری میشه. این حق همه ماست که ساینا دو گانه به قیمت اسفند 1402 رو تحویل بگیریم، نه چیز دیگری.
تیر ماه : شماهم منتظر دعوتنامه تیر ماه هستی
55 : چ‌ماشینی هسید؟یکساله تحویل ندادن😔😔