سیتروئن چگونه و با چه محصولاتی در بازار ایران حاضر می‌شود؟

 

سیتروئن چگونه و با چه محصولاتی در بازار ایران حاضر می‌شود؟

 
شرکت سیتروئن با قرارداد جدید با سایپا و همچنین با معرفی مدل جدید دی‌اس6 برای بازار ایران در هفته اول مرداد نشان داد که برنامه گسترده‌ای برای بازار ایران دارد.
امین آزاد:شرکت سیتروئن با قرارداد جدید با سایپا و همچنین با معرفی مدل جدید دی‌اس6 برای بازار ایران در هفته اول مرداد نشان داد که برنامه گسترده‌ای برای بازار ایران دارد. البته همچنان در هر دو جناح یعنی واردات و تولید درباره موفقیت‌های سیتروئن در ایران شک‌های فراوانی وجود دارد. در زمینه تولید، با توجه به قیمت‌های احتمالی بالاترش نسبت به شرکت رنو و در بازار خودرو‌های وارداتی، رقابت سخت با شرکت‌های کره‌ای و ژاپنی در کنار رقبای نامدار ایتالیایی و سوئدی، موفقیت این برند با اما و اگر روبه‌رو است. اما این شرکت چه برنامه‌هایی برای تولید و واردات برای بازار ایران دارد.
 
تولید 
به گزارش اقتصادنیوز، بالاخره بعد از چند ماه مذاکره، سیتروئن توانست پس از برادر بزرگ‌ترش پژو دومین شرکتی باشد که پس از برجام قرارداد با صنایع خودرو‌سازی ایران منعقد می‌کند. فعلاً مشخص شده حاصل این قرارداد در ابتدا تولید دو خودرو سدان الیزه و کراس اوور c3- xr است. هر دو خودرو هم بر روی یک پلت‌فورم مشترک با نام پی‌اف یک توسعه یافته‌اند و از این نظر با خودرو‌های تولیدی پژو در ایران‌خودرو یعنی پژو 301 و پژو 208 و 2008 پلت‌فورم مشترکی دارند. این محصولات همچنین با خودرو دی‌اس 4 که در آینده قرار است توسط شرکت آرین موتور وارد بازار ایران شود و نمونه لوکس الیزه است خصوصیت‌های فنی یکسانی دارند. 
 
اولین محصول مشترک سیتروئن و سایپا شاسی‌بلند c3- xr است که نمونه پژویی این خودرو مدل 2008 است و در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه خواهد شد. سیتروئن این محصول را مخصوص بازار چین طراحی کرده و از اواخر سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه کرده است.
 
سیتروئن این شاسی‌بلند را با همکاری کارخانه دانگ‌فنگ در چین می‌سازد. این خودرو دو موتور  1.6 لیتری چهار سیلندر معمولی و توربو با قدرت‌های ۱۱۵ اسب بخار و ۱۶۳ اسب بخار دارد. نیروی موتور از طریق جعبه‌دنده پنج‌سرعته دستی یا چهار‌سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. جعبه دنده موتور توربو شش‌سرعته دستی یا شش‌سرعته اتوماتیک است.
 
بر خلاف مدل‌های اروپایی سیتروئن، خودروهای این کارخانه که در بازار چین عرضه می‌شود، با نگاهی محافظه‌کارانه طراحی شده است. قیمتش از حدود ۱۰۸ هزار یوآن، معادل ۱۶ هزار دلار آمریکا به بالاست.
 
سیتروئن و سایپا تفاهمنامه‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیون یورو برای تولید مشترک خودرو امضا کردند. قرار است شرکتی با سرمایه‌گذاری مشترک ایجاد شود که سه محصول سیتروئن را در کاشان بسازد. هدف این شراکت تولید سالانه ۱۵۰ هزار خودرو ظرف پنج سال است.
 
پیش‌بینی شده که ۳۰ درصد از محصولات مشترک تولید‌شده در پنج سال اول با تعهد طرف فرانسوی و بعد از پنج سال به صورت توافقی صادر شود. ساخت موتور جدید هم در این قرارداد دیده شده است و به گفته وزیر صنعت ایران ‌تولید موتور از سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد و به تدریج در سال ۲۰۲۰ اغلب قطعات این موتور در ایران تولید می‌شود.
 
گروه پژو سیتروئن قصد دارد با پلت‌فورم کلاس c خود که pf1 نام دارد به ایران باز‌گردد. بر روی این پلت‌فورم خودرو‌های پژو 301، 2008، 208 و سیتروئن الیزه توسعه یافته‌اند که قرار است هر چهار خودرو در ایران تولید شود.
 
بر اساس آخرین اطلاعات ایران‌خودرو تولید‌کننده اصلی‌ترین قطعات پلت‌فورم pf1 در ایران خواهد بود و این قطعات از طریق ایران‌خودرو به سایپا برای تولید خودرو سیتروئن الیزه تحویل داده خواهد شد. با این استراتژی دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا می‌توانند بر روی یک پلت‌فورم تیراژ تولید خودرو را تا بالای 200 هزار دستگاه افزایش دهند. که این روش ساخت قطعات این خودرو‌ها را در ایران اقتصادی می‌کند. گذشته از تولید محصولات پژو و سیتروئن در شرکت ایران‌خودرو و سایپا، این دو شرکت اجازه طراحی خودرو‌های خود بر روی این پلت‌فورم را هم دارند. 
 
در چند سال اخیر گروه پژو - سیتروئن شکل گرفته است. این گروه سعی می‌کند در استراتژی خود بر روی پلت‌فورم‌های مشترک خودرو‌های متفاوت با نشان‌های پژو و سیتروئن را تولید کند.
 
پژو-سیتروئن حالا این استراتژی خود را در ایران تکرار خواهد کرد و محصولات خود با پلت‌فورم مشترک را با آرم پژو در ایران‌خودرو و با آرم سیتروئن در سایپا تولید می‌کند.
خودرو سیتروئن C- الیزه جدید با موتور 6/1 لیتری با قدرت 114 اسب بخار و جعبه دنده پنج‌سرعته دستی یا CVT عرضه می‌شود.
 
از نقاط اشتراک پژو 301 و سیتروئن الیزه آن است که هر دو خودرو در چین تولید می‌شوند.
 
سه محصولی که پژو سعی دارد ابتدا به صورت وارداتی در بازار ایران وارد کند خودروهای پژو 208، پژو 301 و پژو 2008 هستند. هر سه خودرو با اینکه کلاس متفاوتی دارند اما روی یک پلت‌فورم توسعه یافته‌اند.
 
پژو 301 و پلت‌فورم آن احتمالاً جایگزین پژو 405 و پلت‌فورم آن در ایران‌خودرو خواهد شد. الیزه همین وظیفه را برای پر کردن جای خالی زانتیا در سایپا بر عهده دارد.
 
پژو 301 محصول ارزان‌قیمت شرکت پژو در کلاس c محسوب می‌شود که در ایران با موتور 1600 سی‌سی بنزینی با 110 اسب بخار عرضه خواهد شد. برخی منابع خبری قیمت احتمالی این خودرو را بالای 60 میلیون تومان اعلام کرده‌اند، این در حالی است که قیمت این خودرو در بازار جهانی حدود 10 هزار یورو است. قیمت الیزه که دقیقاً مشابه پژو 301 است هم بین 60 تا 80 میلیون تومان خواهد بود.
 
برای تولید الیزه و محصولات دیگر سیتروئن در ایران شرکت‌های خودروسازی سایپا و سیتروئن با امضای قرارداد و تاسیس شرکت مشترک، همکاری خود را از سر گرفتند؛ حجم سرمایه‌گذاری اولیه در این همکاری به میزان 300 میلیون یورو برای ایجاد شرکت مشترک است و نخستین محصول مشترک تا پایان سال 2017 به بازار عرضه خواهد شد.
 
به گزارش اقتصادنیوز، قرارداد همکاری مشترک دو شرکت سایپا و سیتروئن با حضور محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت توسط مهدی جمالی مدیرعامل گروه خودرو‌سازی سایپا، سید‌محمدعلی سیدابریشمی رئیس هیات‌مدیره گروه خودرو‌سازی سایپا و ژان کریستف‌کمار عضو هیات‌مدیره سیتروئن و الیور بورجس دبیرکل سیتروئن به امضا رسید.
 
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه امضای این قرارداد به خبرنگاران گفت: «امروز چارچوب قرارداد مشارکت بین گروه سایپا و سیتروئن سایپا امضا شد و قرارداد نهایی ظرف دو ماه تکمیل و امضا خواهد شد. این قرارداد زیر نظر شرکا امضا شده و ما به عنوان وزارت صنعت، سیاست‌ها را مطرح کرده‌ایم، در این قرارداد همه نکات از جمله انتقال تکنولوژی، طراحی، مهندسی و صادرات دیده شده است. این مشارکت دومین همکاری شرکت‌های ایرانی و فرانسوی بعد از اجرای برجام است و امیدواریم این همکاری‌ها به صورت طولانی‌مدت ادامه داشته باشد. البته این قرارداد بر اساس مدل جدیدی از همکاری مشترک تعریف شده است.»
 
مهدی جمالی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در حاشیه امضای این قرارداد در جمع خبرنگاران گفت: «امروز پس از یک‌ سال مذاکره بین شرکت سایپا و سیتروئن موفق شدیم آخرین مذاکرات را انجام دهیم و شرکت مشترک سایپا و سیتروئن را تاسیس کنیم.
 
آورده شرکت سایپا 50 درصد سهام سایپا کاشان است و به این ترتیب 50 درصد سهام شرکت سایپا کاشان به قیمت کارشناسی رسمی جمهوری اسلامی ایران به شرکت سیتروئن واگذار شد. این قرارداد، شامل تمامی فرآیندهای زنجیره ارزش خودرو شامل طراحی مهندسی، قطعه‌سازی، تولید محصول و فروش و پس از فروش بوده و مقرر شده 30 درصد از محصولات تولیدی این شرکت مشترک در شبکه سیتروئن صادر شود. این همکاری به صورت 50-50 و با نگاه برد-برد برای دو طرف شکل گرفته و بر همین اساس هیات‌مدیره شش نفره‌ای سه عضو ایرانی و سه عضو فرانسوی خواهد داشت.»
 
مدیرعامل سایپا درباره این قرارداد این‌گونه توضیح داده است: «خودرو مشترک اول از نمونه‌های موجود و درحال تولید شرکت سیتروئن است و سایر محصولات خودروهای در حال طراحی است که همزمان با عرضه در سایر کشورهای اروپایی این محصول در ایران تولید و عرضه می‌شود. همکاری فنی و مهندسی در سطوح مختلف صورت می‌پذیرد و همچنین موتور جدید که استاندارد یورو 6 را خواهد داشت و قابلیت ارتقا به استاندارد یورو 7 را نیز دارد بر اساس همکاری مشترک در سال 2019 تولید می‌شود و به تدریج از سال 2020 اغلب قطعات این موتور با همکاری سیتروئن و قطعه‌سازان ایرانی، داخلی‌سازی می‌شود.»
 
مهدی جمالی در مورد سهم ساخت داخل در این همکاری‌ها گفته است: «برای شروع، محصول 40 درصد باید داخلی‌سازی شود و ظرف سه سال میزان ساخت داخل باید به 70 درصد برسد. این داخلی‌سازی با همکاری مرکز تحقیقات سایپا و قطعه‌سازان در قالب استانداردهای سیتروئن صورت خواهد پذیرفت.»
 
واردات 
در گذشته واردات سیتروئن c5 و پژو 407 توسط دو شرکت سایپا و ایران‌خودرو انجام شده بود اما بدون تجربه بودن این شرکت‌ها در واردات و رفتار نامناسب با مشتری همانند اتفاقی که درباره مشتریان تولیدی آنها رخ می‌دهد و قیمت‌های بالا با سود‌های زیاد سبب شد واردات محصولات سیتروئن و پژو به ایران شکست بخورد، از طرفی لوکس نبودن محصولات پژو و سیتروئن هم در بازارهای جهانی دست این گروه را برای ورود به بازار خودرو‌های گران‌قیمت‌تر بسته بود برای همین این گروه شرکت دی‌اس را متولد کرد و محصولات لوکس خود را که پلت‌فورم یکسانی با محصولات ارزان‌قیمت‌ترش دارند تحت این برند عرضه می‌کند. گروه پژو-سیتروئن هم‌اکنون برای واردات محصولات دی‌اس شرکت آرین موتور را انتخاب کرده است. این شرکت هم فعلاً برای ورود به بازار دو مدل دی‌اس 5 را با قیمت 207 میلیون تومان و دی‌اس 6 را با قیمت 218 میلیون تومان انتخاب کرده است.
 
علی شکوهی مدیر بازاریابی گروه آرین موتور به تجارت فردا می‌گوید برای اینکه بتوانیم این برند جدید را در بازار جا بیندازیم سعی کرده‌ایم خدمات زیادی به مشتریان بدهیم. آنها می‌توانند خودرو را تست کنند و برای تعمیرات و خدمات پس از فروش هم خدمات vip به آنها ارائه شده است و در 30 نقطه ایران هم مرکز خدمات پس از فروش دایر کرده‌ایم.
 
وی می‌گوید از نظر کیفیت مواد استفاده‌شده مثلاً در چرم، دی‌اس در میان رقبا بهترین است و قیمت‌های جهانی این محصول هم‌اکنون کمتر از رقبایش است.
 
با وجود سخنان مدیر بازاریابی آرین موتور تولید محصولات دی‌اس در چین کمی می‌تواند به اعتبار این برند در بازار خودروهای پریمیوم در ایران لطمه بزند البته داریوش بی‌ریا مدیرعامل آرین موتور در پاسخ به سوال تجارت‌فردا می‌گوید این خودرو به صورت مونتاژ کامل در چین تولید می‌شود و قطعات توسط پژو-سیتروئن برای این شرکت ارسال می‌شود و از نظر استاندارد با محصولات تولیدی در فرانسه مشابه است. با وجود این سخنان باید دید کیفیت محصولات تولیدی در چین نسبت به محصولات تولیدی در باقی سایت‌های پژو-سیتروئن چه تفاوتی دارد، به عنوان نمونه در اواسط دهه 80 سایت ایران‌خودرو برای ساخت پژو 206 در میان سازندگان پژو دارای نمره متوسطی بود اما سایت تولیدی در اروپا دارای بالاترین کیفیت بود.
 
هم‌اکنون هر دو خودرو دی‌اس 5 و دی‌اس 6 از یک پلت‌فورم و موتور استفاده می‌کنند.
 
که شاید این عامل بیشتر مشتریان را به خرید مدل دی‌اس 6 متمایل کند چرا که دی‌اس 6 یک خودرو کراس‌اوور است و حدود 70 درصد مشتریان در بازار خودرو‌های وارداتی به خرید خودرو‌های کراس اوور و شاسی‌بلند بیشتر از خودرو‌های سدان تمایل دارند.
 
با توجه به این وضعیت احتمالاً دی‌اس 6 یکی از مهم‌ترین خودروهای وارداتی سیتروئن در ایران خواهد بود.
 
تاکنون حدود 50 دستگاه دی‌اس 5 فروخته شده است. ولی احتمالاً با حضور دی‌اس 6 و در آینده دی‌اس3 فروش محصولات دی‌اس در بازار گسترش خواهد یافت. دی‌اس نمونه یک خودرو هاچ‌بک لوکس است که هم‌اکنون جای خالی‌اش در بازار ایران حس می‌شود شاید، اگر این خودرو در بازه قیمتی 100 تا 120 میلیون تومان فروخته شود بتواند موفق باشد با این همه برخی منابع قیمت احتمالی این محصول را حدود 130 تا 140 میلیون تومان عنوان کرده‌اند.
 
سیتروئن همچنین قصد ورود دی‌اس 4 را از طریق واردات به ایران دارد که البته با توجه به پلت‌فورم مشابه این خودرو با سیتروئن الیزه و قیمت بیش از دو برابری‌اش نسبت به الیزه در بازار ایران، احتمال موفقیت این خودرو چندان بالا نیست.
 
 
 
 

منبع

اقتصاد نیوز

 

برچسب : خودرو , سیتروئن , سایپا , خودرو جدید , خودرو وارداتی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

2 نظر

سعید
0

باسلام سیتروئن c6 کی وارد بازار میشود وقیمت نهایی ان چند است
00:43  1400/07/05
پاسخ دادن
کاربر: m&z
1

مدل های جدید سیتروئن و رنو خیلی زیبا هستند
با وقار و با اصالت
15:58  1395/05/13
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سعید : کسانی که تکمیل وجه کردن که نباید گرون بکنن
S3 سفید : بستگی به زمان تکمیل وجه داره، ممکنه یکی تاریخ قراردادش شهریور باشه ولی دی تکمیل وجه کرده باشه اما دیگری تاریخ قراردادش آبانه و همون آبان هم تکمیل وجه کرده باشه، عملا اونی که آبانه از اون شهریوری جلوتره چون زودتر تکمیل وجه کرده
حمیدs5 : بله۱۱ شهریور نمیدونم سیاست اینا چیه
12345 : تو این مملکت پراید رو هوا میخرن چه برسه به هر نوع شاهین . حالا تا 404 کی زنده کی مرده امروز صفا کن
دوگانه : سلام دوستان بهمن ماهی ها هرکس فاکتور شو بی زحمت اطلاع رسانی کنه باتشکر
حسین : سلام دوستان نگران نباشید پیامک میاد شرکت سایپا پیگیر شدم گفتن تا آخر خرداد همه کسایی که ارسال به خودروساز زده تعیین تکلیف میشن از طرفی فقط باید منتظر افزایش قیمت باشیم شاین رو دیدم حدود 6 درصد گرون کرده بود چیلی هم 117 و 118 و 120 تومن گرون کرده بیستون تی77 هم امروز دیدم 190 گرون کرده متاسفانه هرگز شفاف نبودن که علت افزایش ها چیه و به طور یکسان گرون نشدن نه درصدی شبیه هم هستن نه مبلغ افزایش ولی من با توجه به چیلی فکر کنم بین 1490 تا 1520 قیمت جدید باشه البته سایپا خیلی نفوذ داره و شاید گرونتر از این حرفها بخواد بده، جالبه به اسم مدل 2024 گرونتر میدن بعضی از شرکتها، ولی قیمت جهانی تغییر نکرده به نظرم اگه از یه حد معقولی بیشتر گرون شد همه با هم بریم جلو درب شرکت سایپا و به خبرنگرانها زنگ بزنیم بیان، وزارت صمت هم میتونیم بریم، ارزش داره چون با حقوق 20 تومنی ما چرا باید این همه گرون کنن همه باید با هم باشیم
J7 مشکی : باسلام قرارداد۸/۱۴ فاکتور۱۲/۲۳ تحویل۲۶اردیبهشت
شاهین اتومات : یعنی بجای شاهین اتوماتCVT میخوان شاهین پلاس اتومات بدن
مجید اصفهان : سلام مبارک باشه بسلامتی عزیزم
زهرا : بله من همینه وضعیتم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ممد : ممد هستم، یک مسافر، 24ام
مهدی : سلام واسه من چند روزه فاکتورشده ولی پلاک نخورده کسی اطلاع داده فاصله فاکتورشدن تا پلاک چند روزه؟؟؟؟
سعید : جواد خیلی خیلی جوادی
سورن 13 فروردین : سلام مبارک باشه منم شرایطم مثل شماست ردیف قراردادم هم زودتره یعنی امیدوار باشم امروز و فردا؟
21 دی : من 21م ام🤦
تحویل اسفند ریحانه : برو پلیس بعلاوه 10 بگو
دوگانه اسفند.تبدیل به 207 : سلام دوستان کسی تبدیلی به207امروز پلاک شده آیا
4707 : نه روی پرداخت وجه میچرخه
ناشناس : بنظرم باز سمند سورن ها فاکتور شد و ما بلاتکلیف موندیم
امیر : دوستان عزیز اگه ماشین فاکتور نشده باشه این پولای اسقاط و.. رو تا قرون آخر ازمون میگیرن شک نکنید. حالا کسانی که تاخیر دارن از سود تاخیر و باقی مثل خودم نقدا 50.7م و بیمه و یک درصد و.. هم جدا بیشرفها تبدیل بهs7هم نمیزنن من حواله خریدم (دیوانگی محض) تایم گرونیها الان ماشین بهم بدن با بازار یر به یر در بیام هنر کردم اگه s5پرو باشه باز به اسم پرو یه 100 اضاف میویرن هر چند قیمت جدید هایما بالای صد میلیون اضاف خورده برای بهار