بهترین گزینه های خودرو های سبز برای ایران

 

بهترین گزینه های خودرو های سبز برای ایران

 
به نظر می‌رسد که دوره خودروها با پیشرانه‌های درون سوز به انتهای خود نزدیک می‌شود و شرکت‌ها به ساخت خودروهای سبز مانند خودروهای هیبرید و برقی روی آورده‌اند. یکی از دلایل این امر محدود بودن منابع سوخت‌های فسیلی و دیگری آلایندگی نسبتا زیاد این خودروها و تاثیر بسزای آن‌ها بر آلودگی هوای کلان شهر‌ها است.
 
بازار ایران هم از چندین سال پیش میزبان این خودروهای سبز شد. در حال حاضر شاهد تردد خودروهای هیبرید در سطح شهر‌های ایران هستیم که تعداد آن‌ها نسبت به چند سال گذشته افزایش داشته است.
 
به طور کلی خودروهای سبز به سه دسته هیبرید (HEV و PHEV)، برقی (EV) و سوخت سلولی (FCV) تقسیم بندی می‌شوند که در میان این سه دسته، در حال حاضر هیبریدها بیشترین طرفدار و سهم را در بازار جهانی را دارا هستند.
 
حال سوال اصلی این است که با توجه به زیرساخت‌های بازار ایران کدام دسته از این خودروهای سبز مناسب بازار ایران هستند؟ آیا در حال حاضر، کشور زیر ساخت‌های مناسب برای این خودروها را در اختیار دارد؟
 
جواد نفری، کارشناس حوزه خودرو در رابطه با واردات خودروهای سبز در گفتگو با خبرنگار خودروکار می‌گوید: "در میان این سه دسته از خودروهای پاک، خودروهای هیبرید بیشترین سهم را در بازار جهانی دارند، که خود به دو دسته هیبرید (HEV) و پلاگین هیبرید (PHEV) تقسیم می‌شوند."
 
او در ادامه بیان می‌کند: "در حال حاضر، با توجه به زیر ساخت‌ها، خودروهای هیبرید بهترین گزینه برای بازار ایران است به دلیل این که واردات آن‌ها نیاز به ایجاد زیرساخت و صرف هزینه خاصی ندارد. خودروهای HEV به اصطلاح خود شارژ هستند، به این صورت که خودرو به صورت ترکیبی از پیشرانه‌های بنزینی و برقی استفاده می‌کند و گاهی در هنگام توقف و سرعت‌های پایین، با استفاده مطلق از پیشرانه برقی، مصرف بنزین را به صفر می‌رساند."
 
این کارشناس حوزه خودرو تاکید می‌کند: " می‌توان با ایجاد قیمت‌گذاری‌های مناسب‌تر و تعرفه‌های منطقی‌تر عموم مردم را با این خودروها آشنا کرده و مشتریان به سمت خرید آن‌ها جذب کنیم. در این صورت پس از مدتی هم تکنولوژی این خودروها وارد کشور می‌شود و هم میانگین مصرف سوخت به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند."
 
دسته دیگر خودروهای پلاگین هیبرید هستند. این خودروها مانند دسته قبل دارای یک پیشرانه بنزینی و یک پیشرانه برقی هستند. یکی از ویژگی‌های مثبت آن‌ها که در بازار جهانی با استقبال خوبی مواجه شده‌اند، دارا بودن یک مکان تعبیه شده برای اتصال به برق شهری برای شارژ شدن از طریق پریزهای مخصوص است.
 
اما یکی از مسائلی که در رابطه با این خودروها مطرح می‌شود این است که واردات PHEVها به بازار ایران، نیازمند ایجاد زیرساخت‌های مخصوص به خود هستند. جواد نفری در این رابطه می‌گوید: "در قدم بعدی می‌توان اقدام به واردات پلاگین هیبریدها کرد. واردات خودروهای پلاگین هیبرید ملزم به ایجاد زیرساخت‌های جدید، یعنی ایجاد ایستگاه‌های شارژ برای این خودروها است."
 
او می‌افزاید: "هیبریدها در یک مسافت معین به صورت ترکیبی از پیشرانه بنزینی و برقی استفاده می‌کند اما پلاگین‌ها یک مسافت خاص را با پیشرانه بنزینی طی می‌کنند و پس از آن به طور کامل از موتور بنزینی استفاده می‌کند."
 
جواد نفری در رابطه با خودروهای برقی (EV) و سوخت سلولی (FCV) می‌گوید: "در حال حاضر امکان واردات این خودروها به هیچ عنوان در کشور وجود ندارد به دلیل این که هیچ کدام از زیرساخت‌های این دو در کشور موجود نیستند. برای مثال خودروهای برقی به دلیل داشتن ظرفیت باتری بسیار بالا، نیازمند زمان زیادی برای شارژ هستند که در حال حاضر نه ایستگاه شارژی موجود است و از طرفی ازدیاد این خودروها به دلیل مصرف برق زیاد، بر ساختار برق کشور تاثیر به سزایی دارد."
 
به نظر می‌رسد که با حرکت صنعت خودرو و خودروسازان به سوی ساخت خودروهای هیبرید و برقی، کشور ما نیز در چندین سال آینده ناگزیر به ایجاد زیرساخت‌هایی برای واردات یا حتی تولید خودروهای برقی باشد. مساله‌ای که تا کنون هیچ اقدامی برای آن صورت نگرفته و این امر کمی جای نگرانی دارد.
 
 
 
 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , خودروهای سبز , هیبریدی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
دوگانه بهمن : سلام طاهره خانم چرا زودتر واریز نکردی دی ماهی ماشینو تحویل گرفتن شما هنوز فاکتور نشدی فردا فاکتور میشی
سلام دوگانه بهمن : سانازجان سلام شما را فراموش نکردن کارها داشت خیلی خوب پیش میرفت باز یه کمی شل شد الان باز دوباره خوب شد دی ماهی سر یکماه ماشینو گرفتن ما الان ۲۲ روزه پول دادیم هنوز فاکتور نشدیم ایشاالله برای اسفندی همین روزها میاد اصلا نگران نباش عزیزم این هم تمام میشه خدا نگهدار
کیان : قابل توجه ما... کجای سهند اس یه سر و گردن از اطلس بالاس میشه بگی ماهم بدونیم سانروف که نداره دوربین دنده عقب نداره مانیتور نداره دکمه رو فرمان نداره اچ اس آ نداره تریم دو رنگ داشبورد جدید نداره فقط ساینا اس با چراغ ها و سپر جدید وسلام
هلیا : دیروز یعنی ۲۹ اردیبهشت کلی ایکس ۵ بار زدن به سمت مقاصدشون.مشاهدات میدانی من بمی.نگران نباشید دارن میفرستنشون.
حسین تارا : واریزی ۹:۲۱هستم سفید هنوز خبری نیس
احمد : تو بیشتر از هرکسی به این نیاز داری که باد به کلت بخوره
اطلس مادران : من زنگ زدم گفتن ۹۰ روز کاری .قبلا هم تیبا گرفته بودم اونم ۹۰ روز کاری بود ۹۷ روزه دادن
ایمان (شاهین اتومات) : سلام دوستانی که فاکتور شدند براشون جریمه تاخیر هم لحاظ شده یاخیر یااینکه کجا مشخص میشه مبلغ جریمه
Bahar : منم پذیرش ۱۹ اسفندم ۹۰ روزه، و خیر، همچنان خبری نیست
Bahar : منم پذیرش ۱۹ اسفندم ۹۰ روزه، و خیر، همچنان خبری نیست
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
رانا پلاس : سلام مبارکه برو کاستومر قسمت جزئیات بزن برو تو قسمت فاکتور
تاج : مبلغ پرداختی و کسورات ک زده چجوری حساب میشا. از کجا بهمیم چقد سود میدن
سهراب : خبری از تمدید برا کسایی که تا 27فرصت داشتن و نتونستن واریز کنن نشد؟؟
عبداله حردان زاده : مبارک باشه منم 27 واریزی بود پری روز فاکتور شدم
تاج : تکمیل وجه 1 دی دیروز فاکتور شدم
دوگانه 30 دی تبدیل به 207 پانا : نه تولید 207 تهران هستش و مستقیم از تهران با ایلام.از تبریز نیست که
دوگانه 30 دی تبدیل 207 پاناما : نه ماشین بنده 207 هستش کهاز تخران میاد
حمید دی ماه دوگانه : تو وضعیت خودروی مشتری زده پلاک رو ..قسمت پایینش
دوگانه آبی کبود طرح دوم یکپارچه تحویل 30 دی بخشنامه 4614 : مهمترین نشانه اش اطمینان از استاندارد 85 گانه دکمه پایداری یا esp روی کنسول وسط خودرو هست. یا روش های دیگری که ماشین رو تو مکانی که شیب داره ببرید و ترمز کنید، اگر بعد برداشتن پا از روی ترمز (بدون گاز دادن) تا 2 ثانیه ترمز فعال بود و خودرو به سمت موافق شیب حرکت نکرد، خودرو شما استاندارد 85 گانه داره.نشانگر‌ راهنمای دنده هم فقط یک فلش رو به بالاست که تو پشم آمپر هست و اصلا به راحتی قابل دیده شدن نیست. نشانه دیگه اخطار کم شدن باد لاستیک هست و نوع والف نصب شده بر روی لاستیک
دوگانه آبی کبود طرح دوم یکپارچه تحویل 30 دی بخشنامه 4614 : سلام. به خاطر اینکه خودرو شما اول از تبریز به پارکینگ ایران خودرو تو تهران منتقل و با باقی خودروهایی که نمایندگی شما باید تحویل بده، تجمیع و‌به ایلام ایران میشه. بعید هست که تحویل خودرو مستقیم باشه و من بارها دیدم که پشت تریلی خودرو بر ایران خودرو ماشین های مختلف در حال حمل هستند.