فناوری تازه خودروهای الکتریکی را در کمتر از ۱۰ دقیقه برای ۵۰۰ کیلومتر رانندگی شارژ می‌‌کند

 

فناوری تازه خودروهای الکتریکی را در کمتر از ۱۰ دقیقه برای ۵۰۰ کیلومتر رانندگی شارژ می‌‌کند

 
پژوهشگران توانسته‌‌اند روش تازه‌ای بیابند با آن می‌توان باتری‌‌های لیتیوم‌یون خودروهای الکتریکی را فقط در چند دقیقه برای طی مسافت ۵۰۰ کیلومتر شارژ کرد.
 
تصور کنید اکنون می‌خواهید پشت فرمان خودرو الکتریکی خود بنشینید و به‌‌سوی مقصدی در فاصله‌‌ی چندهزارکیلومتری حرکت کنید. در چنین شرایطی، دیگر طبعا نباید دغدغه‌‌ی وضعیت آب رادیاتور، روغن، میزان بنزین و... را داشته باشید. پس چه‌‌ عاملی واقعا شما را باید از انجام چنین سفری با خودروتان بازدارد؟
 
شاید تاکنون اصطلاحی مانند دغدغه‌‌ی مسافت به‌گوشتان نخورده باشد. این اصطلاح به یکی از مهم‌‌ترین مشکلات پیش‌‌روی صنعت خودرو الکتریکی اشاره می‌کند: نگرانی رانندگان از اتمام شارژ باتری خودرو الکتریکی پیش از رسیدن به مقصد. این دغدغه‌‌ی رانندگان باتوجه‌به سرعت بسیار کُند شارژ باتری‌‌های فعلی که گاهی به یک ساعت یا بیشتر نیز می‌‌رسد، امری بسیار طبیعی است. بنابراین، بسیاری از پژوهشگران فعال در این صنعت، تمرکز خود را روی حل این معضل معطوف کرده‌‌اند.
 
دراین‌میان، خبر خوشحال‌کننده این است که دستاورد تازه‌‌ی دانشمندان دانشگاه ایالتی پن احتمالا می‌‌تواند راهکاری برای شارژ صفر تا ۱۰۰ درصد باتری خودرو الکتریکی فقط در چند دقیقه ارائه کند. چائو یانگ‌وانگ، مهندس شیمی این تیم پژوهشی، این‌‌گونه توضیح می‌‌دهد:
 
نشان داده‌‌ایم که می‌‌توان خودرو الکتریکی را تنها در چند دقیقه برای طی مسافت ۲۰۰ تا ۳۰۰ مایلی (حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتری) شارژ کرد. درضمن، این عمل را می‌‌توان برای ۲۵۰۰ سیکل شارژ تکرار کرد که معادل طی مسافتی به‌‌اندازه‌‌ی نیم‌میلیون مایل (۸۰۰ هزار کیلومتر) خواهد بود.
 
نکته‌‌ی آخری که در سخنان یانگ‌‌وانگ اشاره شد، از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه باتری‌‌های خودروهای الکتریکی مانند نمونه‌‌های موجود در تلفن‌همراه و نوت‌‌بوک از فناوری لیتیوم‌یونی بهره می‌‌برند و این بدان‌معنا است که آن‌‌ها هم تا پیش از رسیدن به پایان عمر مفید خود، فقط می‌‌توانند تعداد محدودی سیکل شارژ و تخلیه را پشت‌سر بگذارند.
 
یکی از عواملی که می‌‌تواند در کاهش عمر مفید باتری‌‌ها مؤثر باشد، حرارت است؛ از‌این‌رو، تولیدکنندگان باتری‌‌های خودروهای الکتریکی عموما به رانندگان توصیه می‌‌کنند اجازه ندهند دمای باتری خودروشان بیش‌از‌اندازه افزایش یابد تا دچار مشکلاتی نظیر کاهش عمر مفید این ادوات نشوند. در‌این‌میان، دپارتمان انرژی ایالات متحده‌ی آمریکا نیز برای تدوین استاندارد شارژ بسیار سریع (XFC) برای خودروهای الکتریکی تلاش می‌کند؛ استانداردی که بتواند شرایط لازم به‌منظور شارژ خودروهای الکتریکی فقط در ۱۰ دقیقه و برای طی مسافتی افزون‌بر ۲۰۰ مایل (۳۲۰ کیلومتر) را تبیین کند.
 
تیم پژوهشی دانشگاه پن ادعا می‌‌کند طراحی جدید آن‌‌ها می‌‌تواند با ازمیان‌برداشتن یکی از بزرگ‌‌ترین موانع موجود بر سر فناوری XFC، زمینه‌ی رسیدن به این هدف بلندپروازانه را فراهم کند. پژوهشگران در مقاله‌‌ی جدید خود گفته‌‌اند:
 
یکی از محدودیت‌‌های مهم در فناوری شارژ بسیار سریع، ایجاد پوشش لیتیومی است؛ اشکالی که معمولا در سرعت‌‌های شارژ سریع بروز می‌‌کند و عمر مفید و سطح ایمنی باتری را به‌‌شدت تحت تأثیر قرار می‌‌دهد.
 
استفاده از حرارت برای کاهش زمان شارژ در باتری‌های لیتیومی روشی غیرمعمول محسوب می‌شود که به‌تازگی نتیجه داده است
پوشش لیتیومی یا به‌عبارتی آب‌کاری لیتیومی زمانی ایجاد می‌‌شود که هنگام شارژ مقادیری از لیتیوم به‌‌صورت ناخواسته روی الکترود آند انباشته شود. به‌‌نظر می‌رسد افزایش دما برای باتری‌‌های لیتیومی آثار زیان‌‌بار داشته باشد. با‌این‌حال، نتایج پژوهش تازه نشان می‌‌دهد افزایش دما در دوره‌‌های کوتاه باعث کاهش میزان پوشش لیتیومی درون باتری می‌‌شود. وانگ می‌‌گوید:
 
در گذشته، باور عمومی این بود که به‌‌دلیل نگرانی‌‌های ناشی از تشدید واکنش‌‌های جانبی، نباید از باتری‌‌های لیتیومی در دماهای زیاد بهره‌‌برداری کرد.
 
پژوهشگران به‌‌طور خاص دریافته‌‌اند باتری‌‌هایی که موقتا در دمای ۶۰ درجه‌‌ی سانتی‌‌گراد برای ۱۰ دقیقه از زمان شارژ خود حرارت داده شوند، ازلحاظ نظری می‌‌توانند الزامات استاندارد XFC را برآورده کنند و در‌عین‌حال، عمری حدود ۱،۷۰۰ سیکل شارژ هم داشته باشند. درمقابل، آن دسته از باتری‌‌هایی که دمای آن‌‌ها در آزمایش کنترل نشده بود، تنها پس از طی ۶۰ سیکل شارژ و تخلیه دیگر کاربردی نبودند. نتایج گزارش‌‌شده نشان می‌‌دهد با اینکه حرارت‌‌دادن باتری‌‌های لیتوم‌یون روش غیرمعمولی به‌‌نظر می‌‌آید، پاسخ‌گوی نیازهای پژوهشگران بوده است. وانگ می‌‌افزاید:
 
افزایش دمای این باتری‌‌های به بیش از ۶۰ درجه‌‌ی سانتی‌‌گراد در صنعت باتری‌‌ها ممنوع است. این میزان دما بسیار زیاد و برای مواد درون باتری خطرساز است و عمر باتری را به‌‌شکل درخورتوجهی کاهش می‌‌دهد.
 
با‌این‌حال، در آزمایش‌‌های کنترل‌‌شده‌‌ی پژوهشگران حرارت‌‌دهی باتری موجب حذف پدیده‌‌ی ایجاد پوشش لیتیومی شد؛ اما زمان این حرارت‌‌دهی به‌‌قدری کوتاه بود که از شکل‌گیری سایر ترکیبات خطرناک موسوم‌‌ به میان‌‌فازهای الکترولیت جامد (SEI) درون باتری مانع شود. بااین‌همه، تحقیقات این تیم به همین‌‌جا ختم نخواهد شد و حال‌که توانسته‌‌اند به‌شکل مؤثری الزامات مربوط به استاندارد XFC را در بخش باتری‌‌ها برآورده کنند، زمان آن رسیده است تحقیقات خود را برای یافتن مواد موردنیاز برای شارژ باتری‌‌های خودروهای الکتریکی در مدتی کمتر از پنج دقیقه متمرکز کنند.
 
 
 

منبع (source)

zoomit

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , خودروهای الکتریکی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

10 نظر

علی ۱
0

چراذاین کارو میکنی کاربر ۱خدا ۲ پرچم ساینا خجالت بکش
12:35  1398/08/19
پاسخ دادن
حیدر
0

شده کل سایت رو نظر دادی
12:31  1398/08/19
پاسخ دادن
کاربر: EmoVergil
0

وایی فقط ایمو جی گذاشتی شما که 😂😱
12:20  1398/08/19
پاسخ دادن
کاربر: ۱:خدا ۲:پرچم ساینا☝️
0

تبله استفاده شه عالیه
21:51  1398/08/13
پاسخ دادن
پاسخ
0

به جز خودت هم هیچ کس وادم بیکاری هم اینجا نیست نظر بده خوب برای خودت با سه چهار تا اسم حال میکنی فقط خنده دار بود تو یکی از نظراتشان با نام کاربری ،1خدا 2پرچم ساینا اومده بودی جواب خودت دوست خدا را داده بودی خخخخخخخخخخ وعجب ،وای از دست تو از هی یادم می آید وخندم میگیره
15:32  1398/08/17

کاربر: ۱:خدا ۲:پرچم ساینا☝️
0

🤨🤨
21:45  1398/08/13
پاسخ دادن
کاربر: ۱:خدا ۲:پرچم ساینا☝️
0

حتما
21:39  1398/08/13
پاسخ دادن
کاربر: ۱:خدا ۲:پرچم ساینا☝️
0

بله درست میگید
21:08  1398/08/13
پاسخ دادن
کاربر: EmoVergil
0

این اطلاعات واقعا اگه تو ایران استفاده بشه و دقیقا همین باشه عالی میشه
20:29  1398/08/13
پاسخ دادن
کاربر: ۱:خدا ۲:پرچم ساینا☝️
0

💫👌
14:50  1398/08/13
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 35 نظر
X33 Cross cvt 28 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سیاوش : ببخشید ۱۹۰۰تا۲۰۰ هزار
سیاوش : خبر از طرف مدیر ارتباطات سایپا رضا حسینی درچندین سایت منتشر شده درگوگل سرچ کن تسنیم و...بامزمون خبر شگفت انگیز ویا خبرتازه وجذاب برای مشتریان سایپا لطف کن سرچ کن و کامنت بزار
شاهین : آبان ماه نوبت دوم واریزیتون هست که براتون اس ام اس میاد
شاهین : مبارک باشه...الهی که به شادی سوارش بشین
شاهین گی : میگن ۱۱ آذر امروز فاکتور شده ،درسته؟؟
مالک : یکم اسفند همون روز اول تکمیل وجه و سخا هم یکم
ایمر x5 : کرمان موتور دزد و ساسان فیروزی کلاهبردار سود تاخیر نمیده حتی با شکایتم یه سال طول میکشه تا سود تاخیر بده دادگاه مفتح طرف اینا هست چون برای اونا ثبت نام سازمانی میکنه تحویل فوری تا رسانه ای نشه مثل مدیران خودرو و ۴ردا موتور این پول نمیدن امسالم با قطعی برق و کمبود قطعه تحویل ها بالای ۴ماه تاخیر دارن یکیش خود من
شاهین جی : سلام خوش خبرباشید مبارکه الاهی شکر بلاخره تلسم شکست من هم فروش فوری پذیرش ۲۸ آذر هستم هنور فاکتور نشده انشالله زودتر فاکترشیم
متخصص : سلام آبان مرحله دوم تازه واریز میکنید دیگه ماشین چقدر تاخیر بخوره خدا میدونه
مالک : یکم اسفندم هم تکمیل وجه و سخا باهم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سعید : با قیمتهای شما خوب بازار آزاد میگرفتم دیگه
رانا پلاس : سلام رانا پلاس کسی اطلاع داره کی شروع به فاکتور میکنن
اا : سلام مدل قدیم 315 دمای آب اکثر مواقع رو 90 وسط هست طبیعیه
مژگان : سلام ماشین های ساینا با چقدر تاخیر داده میشه
پری : سلام من پیش فروش 6ماه ام پی پرداخت204تپمان ریختم بهمن. ماه تحویل تیر ماه سود مشارکت میدم بهمون یانه
پرستو : سلام من پیش فروشم تحویل 30تیرماه واریز مرحله دوم کی برام پیام میاد
میلاد : سلام دنا تحویل 30 اسفند ام هنوز فاکتور نشده دنا اتومات اپشنال سفید
محمد 19مهر : چه یک نفر چه صد نفر هرکس به خاطر حق خودش بیاد که اونجا منتظریم
محمد 19مهر : گلون قارداش خوش گلیب سیز صابا زیق یاخاجایخ سایپانن قاپوسونا
اف ایکس : ای بابا اینا همه شایعه هست به مرگ میگرن که به طب راضی بشی 100 میگن که به 30 راضی بشی