تولید خودرو در 2 ماه ابتدایی سال جاری

تولید خودرو در 2 ماه ابتدایی سال جاری

 

3 خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در دو ماه ابتدایی امسال 137 هزار و 337 دستگاه خودرو تولید کرده اند که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۳.۶ درصدی را نشان می دهد.

 

بررسی تازه‌ترین اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال نشان می‌دهد که سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در دو ماه ابتدایی امسال ۱۳۷ هزار و ۳۳۷ دستگاه خودرو تولید کرده اند رقمی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۱۳۲ هزار و ۴۹۷ دستگاه گزارش شده بود، نشان‌دهنده افزایش ۴ هزار و ۸۴۰ دستگاه معادل ۳.۶ درصد است. هرچند این افزایش چندان چشمگیر نیست، اما نشانگر تداوم روند رو به رشد تولید در برخی شرکت‌هاست.

وضعیت تولید در ایران خودرو

گزارش عملکرد ایران‌خودرو حکایت از رشد قابل‌توجه تولید در این گروه دارد. این شرکت از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت، موفق به تولید ۸۲ هزار و ۶۱۱ دستگاه خودرو شده است؛ در حالی که سال گذشته در همین بازه زمانی ۶۵ هزار و ۳۹۲ دستگاه تولید کرده بود. به این ترتیب، ایران‌خودرو با افزایش ۱۷ هزار و ۲۱۹ دستگاهی، رشدی ۲۶.۳ درصدی را رقم زده است.

در میان محصولات مختلف این شرکت، گروه پژو با تولید ۲۶ هزار و ۱۳۲ دستگاه و گروه سورن با ۲۳ هزار و ۲۹ دستگاه، بیشترین سهم را از تولید به خود اختصاص داده‌اند. سایر محصولات شامل دنا (۱۳ هزار و ۲۶۱ دستگاه)، تارا (۱۳ هزار و ۱۶۸ دستگاه)، هایما (۳ هزار و ۳۳۱ دستگاه)، و رانا (۶۴۲ دستگاه) هستند. گفتنی است تولید رانا نسبت به سال گذشته بیشترین افت را در میان محصولات ایران‌خودرو تجربه کرده و از ۲ هزار و ۶۴۰ دستگاه به ۶۴۲ دستگاه رسیده است.

از نظر فروش نیز ایران‌خودرو توانسته در همین بازه زمانی ۲ ماهه، تعداد قابل‌توجهی از محصولاتش را به بازار عرضه کند. فروش گروه پژو به ۲۱ هزار و ۷۵۰ دستگاه، سورن به ۲۲ هزار و ۸۴۴ دستگاه، دنا به ۱۲ هزار و ۴۴۷ دستگاه، تارا به ۱۱ هزار و ۷۸۹ دستگاه و هایما به ۲ هزار و ۱۲۰ دستگاه رسیده است.

سایپا با افت تولید روبه‌رو شد

 

همچنین سایپا در دو ماه نخست امسال تنها ۴۱ هزار و ۲۸۸ دستگاه خودرو تولید کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۵۲ هزار و ۹۹۷ دستگاه)، کاهش ۲۲ درصدی معادل ۱۱ هزار و ۷۰۹ دستگاه را نشان می‌دهد.

تحلیل جزئیات تولید سایپا نشان می‌دهد که عمده تولید این شرکت مربوط به خانواده X۲۰۰ شامل تیبا، کوئیک و ساینا بوده که مجموعاً ۲۶ هزار و ۲۲ دستگاه را شامل می‌شود. سایر آمارهای تولیدی شامل خودروی شاهین با ۶ هزار و ۳۰۶ دستگاه و چانگان با ۴ هزار و ۳۶۵ دستگاه است.

تولید وانت ۱۵۱ نیز در سایپا با افت شدید همراه بوده و از ۱۰ هزار و ۶۳۲ دستگاه در سال گذشته به ۴ هزار و ۵۹۵ دستگاه کاهش یافته که افتی نزدیک به ۶ هزار دستگاه را رقم زده است.

با این حال، یکی از نکات مثبت در عملکرد سایپا کاهش چشمگیر خودروهای تجاری‌سازی‌نشده است؛ این رقم از ۶ هزار و ۶۷۷ دستگاه در سال گذشته به حدود ۱ هزار و ۱۲۰ دستگاه رسیده است.

افت خفیف تولید در پارس‌خودرو

پارس‌خودرو که زیرمجموعه گروه سایپاست، در دو ماه نخست امسال ۱۳ هزار و ۴۳۸ دستگاه خودرو تولید کرده که نسبت به سال گذشته، با کاهش ۶۷۰ دستگاهی (حدود ۴.۷ درصد) همراه بوده است.

در میان تولیدات این شرکت، گروه Q۲۰۰ با ۱۱ هزار و ۴۸۷ دستگاه، بیشترین حجم را به خود اختصاص داده و پس از آن، خودروی سهند با تولید یک‌هزار و ۷۷۹ دستگاه قرار دارد. همچنین پارس‌خودرو امسال تولید یک شاسی‌بلند جدید با نام ۴۲۱P (چانگان CS۳۵ پلاس) را نیز آغاز کرده و در دو ماه اخیر ۱۷۲ دستگاه از این خودرو را به تولید رسانده است.

از منظر فروش، گروه Q۲۰۰ حدود ۱۰ هزار و ۱۳۰ دستگاه و خودروی سهند یک‌هزار و ۴۳۳ دستگاه به بازار عرضه شده‌اند.

به گزارش مهر، در مجموع، تولید خودرو در دو ماه نخست امسال با رشد ۳.۶ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است. ایران‌خودرو با رشد بیش از ۲۶ درصدی، نقش اصلی در این افزایش ایفا کرده، در حالی که سایپا و پارس‌خودرو با کاهش تولید مواجه شده‌اند.

بررسی روندها نیز نشان می‌دهد که برخلاف نوسان‌های عملکردی، بازار خودرو همچنان شاهد تحرک نسبی در تولید و عرضه است، هرچند چالش‌هایی مانند افت تیراژ برخی محصولات، از جمله وانت و رانا، همچنان وجود دارد.

منبع

ایران جیب

 

برچسب : خودرو , وان کار , ایران‌خودرو , سایپا , پارس‌خودرو , تولید‌خودرو , خرداد۱۴۰۴ , آمار‌تولید , رشد‌تولید , پژو , سورن , دنا , تارا , هایما , رانا , شاهین , چانگان , وانت۱۵۱ , بازار‌خودرو , فروش‌خودرو , ثبت‌نام , عرضه‌وتقاضا , بورس‌کالا , اقتصاد‌خودرو






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
تاراV4تحویل30روزه : دوست عزیز که23تیر واریز کردی ودیروز تحویل گرفتی. من30تیراتومات سفید واریز کردم و همون روز هم مدارک و سخا تحویل نمایندگی دادم تا الان فاکتور نشدم.بنظر شما طبیعی هست؟
سایپای دزد : من ۱۲ آذر و سخا ۱۴ آذر.خبری نیست
تارا 30 روزه : این ترفند جدید دلال ها هست به هیچ عنوان به دلال ماشین نفروش.یا میفروشی بگو ماشین من با این شرایط فروخته میشه.ایرانخودرو یا سایپا ماشین های ایراد دار رنگی رو تو مزایده میفروشن
شاهین اسفند : شما چندم تکمیل کردین
بیژن x5 : با درود مدتی است تماس با امور مشتریان برقرار نمیشود آیا نحوه ارتباط عوض شده است
شاهین g واریزی آذر1403 تحویل سه ماهه : من امروز زنگ زدم 096550 میگه از دیروز ساعت 3 که برامون بروز رسانی شده 12 و 13 آذر ماه که واریزی بوده فاکتور شده . آیا کسی هست 12 و 13 اینجا فاکتور شده باشه ؟؟؟
تارا اتومات v4 lx : تاریخ واریز میلغ 23 تیر و دیروز تحویل دادن طرح عادی
تارا اتومات v4 lx : تاریخ واریز میلغ 23 تیر و دیروز تحویل دادن طرح عادی
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی : سلام عزیزان ساینا اس تک 11 اسفند بودم فاکتور شدم ایشالا همه تون فاکتور بشید
دوگانه 26اسفند. : نه متاسفانه.....
حمیدرضا : 90 روز نشده که
ساینا1440 : سیفون اسم شناسنامه محتوایاتم اخلاقت😒
معصومه : آره منظورمن هم یک نفردیروز فاکتورشده اعلام شداینجا خدامیدونه چند نفردیگه باشه ماکه 9ا اسفندیم انشالله هرچی خیره پیش بیاد
رانا : من خیلی وقت بود اینجا سر نزده بودم، کجاس اون دیونه ای که میگفت رانا تولید نمیشه یا با موتور پژو تولید میشه خخخخخ
دنا 6دنده31مرداد پیش فروش : 475رینگ آلومینیوم 444قالپاقه.اختلاف قیمتشون به خاطر همین رینگه
3تیر تحویل : رانا تبدیل به 207فوری مادران 15412امروز صبح فاکتور شد ، مبلغ قابل پرداخت 603800000و خسارت تاخیر 20000000 این مبلغ رو زده ، خودم هم تقریبا 618000000بابت راناواریز کرده بودم ، کسی میدونه پولی که به حسابم واریز خواهد شد چقدر میشه ؟
محمد : کوییک اس پیشفروش تکمیل وجه 6 خرداد هنوز فاکتور نشده
دنا بورسی : سلام منم تاریخ تحویل 11مرداد هنوز فاکتور نشدم متاسفانه