تسلط غول‌ها بر بازار خودروی ایران!

تسلط غول‌ها بر بازار خودروی ایران!دو غول بزرگ خودروسازی حدود 92 درصد بازار خودروهای سواری کشور را به طور انحصاری در اختیار دارند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بحث انحصاری یا غیر انحصاری بودن بازار خودروی کشور در حالی مجددا به محل اختلاف شورای رقابت و وزارت صنعت، معدن و تجارت تبدیل شده که دو خودروسازی بزرگ کشور حدود 92 درصد بازار خودروهای سواری ایران را در اختیار دارند.
وجود انحصار در بازار خودروهای داخلی در حالی است که از بهمن ماه سال گذشته به دنبال دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ واردات خودرو به کشور نیز انحصاری شده و هم‌اکنون مصرف‌کنندگان ایرانی دو انحصار مختلف در حوزه خودروهای داخلی و خارجی را تجربه می‌کنند.
در این زمینه براساس ارزیابی‌های صورت گرفته از وضعیت بازار خودروهای سواری کشور در شش ماهه دوم سال گذشته، معادل 53 درصد این بازار در اختیار گروه صنعتی ایران خودرو بوده است. گروه خودروسازی سایپا نیز معادل 38.6 درصد این بازار را در اختیار داشته است.
در نتیجه حدود 92 درصد بازار خودروهای سواری کشور در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور قرار دارد. در این شرایط کارشناسان معتقدند که تسلط تقریبا صد درصدی دو خودروساز بر بازار خودروی ایران و انحصاری شدن این بازار موجب شده این شرکتها انگیزه‌ای برای ارتقای کیفیت محصولات خود نداشته باشند.
یک کارشناس صنعت خودرو در این زمینه اظهار می‌کند:" مشکلات صنعت خودروی ایران ناشی از تحریم‌های خارجی نیست بلکه این دو خودروساز بزرگ داخلی هستند که مصرف‌کنندگان را تحریم کرده‌اند".
علی خاکساری خاطرنشان می‌کند:" متاسفانه مدت مدیدی است که ایران خودرو و سایپا خودروهای فعلی را با قیمت دلخواه تولید کرده و بدون توجه به خواست، نیاز و حقوق مصرف‌کنندگان، عرضه می‌کنند. سیاست‌گذاران اقتصادی کشور باید دو خودروساز بزرگ را وادار کنند که از تحریم مصرف‌کنندگان دست برداشته و به انحصار در این صنعت پایان دهند".
این وضعیت در حالی است که مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقدند که بازار خودروی ایران انحصاری نیست و اختیار قیمت‌گذاری خودروهای داخلی باید از شورای رقابت سلب شود. در مقابل نیز مسوولان شورای رقابت معتقدند که طبق قانون مسوولیت قیمت‌گذاری کالاهای انحصاری با این شورا است.
 

منبع

ایسنا

برچسب : بازار , خودروساز , صنعت , معدن , تجارت , تحریمها , ایرانخودرو , سایپا






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

5 نظر

کاربر: ژاوی هرناندز
3

دو غول بزرگ خودروسازی؟؟؟
نکنه سایپا و ایران فرغون غول خودروسازین ؟!!!
به حق چیزای نشنیده.
17:12  1394/04/12
پاسخ دادن
american and japan
6

خب شما خودتون رو بزارید جاشون.وقتی ببینید مثلا پراید رو مردم 20 میلیون تومن هم میخرن خب دلتون نمیخواست به جای 8 میلیون 20 میلیون بفروشید؟میدونید این سود در طول یک سال فروش سایپا چقدر تفاوت داره؟خب بله بیست میلیون هم میخریم پس دلیلی نداره 20 میلیونش کنند.به همین سادگی.پراید رو چهل میلیون هم بکنند ما میخریم.من که 20 میلیون اگر گیرم بیاد میرم یه سیلو یا پارس مدل 84 اینجورا که کیفیتش دو برابر پژو پارس های حال حاصر هست رو میخرم.یا شورلت نوا.یا جیپ توسان(به دلیل کم مصرف بودن)یا از این قبیل ماشین.ولی حاضر نیستم یه پراید رو حتی 15 میلیون بخرم.آیا واقعا حیف نیست پولی رو که میشه داد بابت یه شاسی بلند دو دیفرانسیل کروک آمریکایی پر قدرت و سرعت و شتاب رو برم بدم یه پراید بگیرم؟؟؟؟یا پول همون سیلو یا اسپیرو رو؟اگر همه این کار رو بکنن خب فروش کم میشه در نتیجه قیمت افت پیدا میکنه.قیمت بعد از برداشتن تحریم ها هم عمرا افت کنه.من وقتی ببینم 20 میلیون پراید رو میخرند مگه تنم میخاره 8 میلیونش کنم؟میخواین قیمتا کم بشه نخریم.ما باید تحریمشون کنیم نه اونا ما رو.ما ملتیم ما مشتری هستیم پس حق با ماست
00:06  1394/04/11
پاسخ دادن
کاربر: جواد.س
0

بهتره بدونید این دو خودرو ساز بوسیله دولت اداره میشن پس در اصل سیاست ها و خط مشی اونها یکی است از طرفی چون به لطف سیاست های نادرست دولت ها و نظام حاکمه هیچ رقیبی رو در مقابل خودشون نمی بینند با تشکیل نوعی کارتل و تبانی روز به روز بیشتر به زیاده خواهی هاشون ادامه می دهند و تا زمانی که پای بخش خصوصی و سایر خودرو ساز ها به صورت عادلانه و کنترل شده به این صنعت باز نشه وضع به همین صورت و حتی بد تر خواهد بود.دولت هم چون پای منافع خودش در میان هست حاضر به اصلاح این وضع وادای حق مردم نیست.امیدوارم روزی دولت مصلحت اندیشی را رها کرده و تصمیمات عاقلانه تر بگیره هرچند تصمیم های خوب گاهی سخت به نظر می رسند.
15:43  1394/04/10
پاسخ دادن
سعید
0

من موندم این مقاله و این خبر چه ربطی به عکس صفحه داره .
کیا اپتیما کجا و ایرانخودرو و سایپا کجا ... چه ربطی داشت؟
13:42  1394/04/10
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 35 نظر
X33 Cross cvt 28 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
سیاوش : ببخشید ۱۹۰۰تا۲۰۰ هزار
سیاوش : خبر از طرف مدیر ارتباطات سایپا رضا حسینی درچندین سایت منتشر شده درگوگل سرچ کن تسنیم و...بامزمون خبر شگفت انگیز ویا خبرتازه وجذاب برای مشتریان سایپا لطف کن سرچ کن و کامنت بزار
شاهین : آبان ماه نوبت دوم واریزیتون هست که براتون اس ام اس میاد
شاهین : مبارک باشه...الهی که به شادی سوارش بشین
شاهین گی : میگن ۱۱ آذر امروز فاکتور شده ،درسته؟؟
مالک : یکم اسفند همون روز اول تکمیل وجه و سخا هم یکم
ایمر x5 : کرمان موتور دزد و ساسان فیروزی کلاهبردار سود تاخیر نمیده حتی با شکایتم یه سال طول میکشه تا سود تاخیر بده دادگاه مفتح طرف اینا هست چون برای اونا ثبت نام سازمانی میکنه تحویل فوری تا رسانه ای نشه مثل مدیران خودرو و ۴ردا موتور این پول نمیدن امسالم با قطعی برق و کمبود قطعه تحویل ها بالای ۴ماه تاخیر دارن یکیش خود من
شاهین جی : سلام خوش خبرباشید مبارکه الاهی شکر بلاخره تلسم شکست من هم فروش فوری پذیرش ۲۸ آذر هستم هنور فاکتور نشده انشالله زودتر فاکترشیم
متخصص : سلام آبان مرحله دوم تازه واریز میکنید دیگه ماشین چقدر تاخیر بخوره خدا میدونه
مالک : یکم اسفندم هم تکمیل وجه و سخا باهم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
سعید : با قیمتهای شما خوب بازار آزاد میگرفتم دیگه
رانا پلاس : سلام رانا پلاس کسی اطلاع داره کی شروع به فاکتور میکنن
اا : سلام مدل قدیم 315 دمای آب اکثر مواقع رو 90 وسط هست طبیعیه
مژگان : سلام ماشین های ساینا با چقدر تاخیر داده میشه
پری : سلام من پیش فروش 6ماه ام پی پرداخت204تپمان ریختم بهمن. ماه تحویل تیر ماه سود مشارکت میدم بهمون یانه
پرستو : سلام من پیش فروشم تحویل 30تیرماه واریز مرحله دوم کی برام پیام میاد
میلاد : سلام دنا تحویل 30 اسفند ام هنوز فاکتور نشده دنا اتومات اپشنال سفید
محمد 19مهر : چه یک نفر چه صد نفر هرکس به خاطر حق خودش بیاد که اونجا منتظریم
محمد 19مهر : گلون قارداش خوش گلیب سیز صابا زیق یاخاجایخ سایپانن قاپوسونا
اف ایکس : ای بابا اینا همه شایعه هست به مرگ میگرن که به طب راضی بشی 100 میگن که به 30 راضی بشی