بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

شرکت BMW، سری i را در 25 جولای 1970 روانه بازار کرد. در اوایل معرفی سری i3، آزمایشات گسترده ای روی این تیپ خودرو انجام شد. در نمونه اولیه این خودرو، از یک موتور الکتریکی با قدرت 170 اسب بخار و یک موتور دیزلی جهت شارژ باتری این موتور استفاده شده بود. تلاش های بسیار زیادی در ساخت و تولید ماشین های الکتریکی BMW انجام شده است و زیرمجموعه های مختلفی از سری i در بازار موجود است. از این میان می توان به i3 کوپه مدل سه درب 2011 اشاره نمود. جالب است بدانید که BMW قریب به 40 سال است که در زمینه تولید ماشین های الکتریکی فعالیت دارد. اگرچه حادثه غم انگیز المپیک 1972 که در مونیخ برگزار شد، در تاریخ ثبت است، اما این حادثه منجر به آغاز نسل جدید خودروهای الکتریکی شد. شرح مختصری از روند پیشرفت های اخیر BMW در این زمینه آورده شده است.

 

خودروهای الکتریکی BMW 1602 و LS به ترتیب مربوط به سال های 1972 و 1975

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

تولید این نوع خودروها عملاً از سال 1969 آغاز شد؛ زمانی که BMW تحقیقات خود را جهت الکتریکی کردن انواع خودروهای متداول آن زمان شروع کرد. نیروی محرکه خودروهای الکتریکی BMW معمولاً از طریق یک موتور القایی (ساخت شرکت Bosch) با حداکثر توان 32 کیلو وات (معادل 43 اسب بخار) و دوازده عدد باتری سربی ـ اسیدی 12 ولت که بر روی یک صفحه قرار داده شده اند، تأمین می شود. بسته باتری ها حدود 350 کیلوگرم وزن دارد. دو نمونه از خودروهای الکتریکی BMW 1602 به طور آزمایشی در المپیک شرکت داده شدند. بدیهی است این خودروها با حداکثر سرعت 30 کیلومتر بر ساعت و نیز محدودیت های رانندگی در شهر، توان رقابت با بقیه خودروها را نداشتند. در ژوئن 1975، شرکت BMW وارد مرحله جدیدی از طراحی و ساخت خودروهای الکتریکی شد. اما یافته های خود را بنا به دلایلی در آن زمان، منتشر نکرد. فقط تا این حد می توان گفت که در این مرحله از تحقیقات، BMW توانست با متوقف کردن خودروهای سری LS، گام جدیدی در عرصه طراحی، ساخت، و تولید خودروهای الکتریکی بردارد. در این طرح جدید، موتور القایی بوش (ساخت شرکت Bosch) با یک نوع موتور جدید DC جایگزین شد و تعداد باتری های سربی ـ اسیدی به 10 عدد کاهش یافت. نمونه تجربی LS، اولین خودرویی بود که به سیستم شارژر مجهز بود و قابلیت این را داشت تا باتری های خودرو را طی مدت 14 ساعت شارژ کند.

 

خودروی الکتریکی BMW 325iX مربوط به سال های 1987 تا 1990

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

در سال 1981، BMW تحقیق بر روی خودروی الکتریکی مجهز به سیستم باتریِ ولتاژ بالا را آغاز کرد. طی این تحقیقات، 8 خودروی 325 iX برای آزمایش به کار گرفته شد. اگرچه وزن باتری های به کار رفته در این خودرو، سنگین تر است، اما آزمایشات نشان داد که دانسیته انرژی باتری های به کار رفته در این خودروها، 3 برابر بیش تر از باتری های سربی ـ اسیدی است و این در نوع خود بسیار عالی است. در هر 8 خودروی الکتریکی آزمایشی BMW، انتقال قدرت موتور به چرخ ها، از حالت 4WD به حالت 2WD در ناحیه جلوی خودرو تغییر یافتند. ویژگی جدیدی که در این نوع خودروها به چشم می خورد، مدیریت حرکت الکترونیکی خودرو جهت کنترل و تنظیم شارژ باتری هاست که این سیستم در نزدیکی موتور الکتریکی قرار داده شده است.

 

خودروی الکتریکی BMW E1 & E2 مربوط به سال های 1991 تا 1993

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

براساس نتایج تحقیقات شرکت BMW، باتری های سدیم ـ سولفور از کارایی های بالاتری برخوردار بودند. ازاین رو به جای اصلاح خودروهای فعلی، شرکت BMW تصمیم گرفت تا خودروی ویژه ای را براساس باتری های سدیم ـ سولفور طراحی و تولید کند. 10 ماه بعد، خودروی الکتریکی مفهومی BMW E1 در سال 1991 رونمایی شد. سری E2 این خودرو مربوط به بازار آمریکا بود که 1 سال بعد معرفی شد. با وجود این، کاهش وزن خودرو از اهمیت ویژه ای برخوردار بود، ازاین رو بدنه این سری خودروها از قطعات آلومینیومی ساخته شد و در بخش های بیرونی، پلاستیک تجدیدپذیر به کار رفت. پکیج باتری ها، در زیر صندلی های عقب و موتور الکتریکی جاسازی شده است. گیربکس ماشین نیز در محور عقب قرار دارد. زمان شارژ باتری ها در این خودرو به 6 ساعت کاهش یافته است. در سال 1993، نوع جدیدی از خودروی E1 در فرانکفورت آلمان رونمایی شد که در آن از باتری های سدیم ـ کلرید نیکل استفاده شده بود. با وجود چنین تغییراتی، کیفیت و عملکرد رانندگی خودرو، بهبود قابل ملاحظه ای یافته است.

 

خودروی الکتریکی BMW 325 مربوط به سال های 1992 تا 1997

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

در این نوع خودرو، BMW به دلیل مشکلات ناشی از باتری های سدیم ـ سولفوری، مجبور به جایگزینی آن ها با باتری های سدیم ـ کلرید نیکل شد. در طول پیشرفت پروژه، توان موتور الکتریکی به 45 کیلو وات (معادل 60 اسب بخار) رسید. نتایج حاصل از تحقیقات این پروژه نشان داد که 75% از باتری را می توان طی مدت زمان 40 دقیقه شارژ کرد.

 

خودروی الکتریکی Mini E مربوط به سال 2008

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

تا پایان دهه اول قرن 21، BMW گام های مؤثری را در گسترش خودروهای الکتریکی برداشته بود. خودروی Mini E ازجمله این خودروها بود که در آن زمان حداقل 600 دستگاه از آن در آمریکا و اروپا در اختیار افراد مختلف اعم از حقیقی و حقوقی قرار گرفت. سیستم انتقال قدرت این خودروی الکتریکی، از یک موتور الکتریکی 150 کیلو وات (معادل 200 اسب بخار) و پکیج باتری لیتیم ـ یون 35 کیلو وات ساعتی تشکیل شده است که 8.5 ثانیه شتاب 0 تا 100 دارد. با این خودرو که مجهز به پکیج باتری لیتیم ـ یون 35 کیلو وات ساعتی است، می توان تا 250 کیلومتر رانندگی کرد.

 

خودروی الکتریکی BMW Active E مربوط به سال 2010

بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون
بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون بررسی ماشین های الکتریکی BMW از سال 1970 تاکنون

تقریباً یک سال بعد از آزمایش Mini E، BMW از نمونه اولیه سری مفهومی Active E رونمایی کرد. این مدل بر اساس سری 1 کوپه ساخته شده بود و تصمیم بر آن بود که نمونه اولیه آن را با هدف سواری در شهرهای بزرگ آزمایش کنند. بیش از 1000 خودرو از این دست با توان موتور الکتریکی 125 کیلو وات (معادل 167 اسب بخار) و گشتاور 250 نیوتن متر ساخته و آزمایش شد. با این خودرو که مجهز به نسل جدید باتری لیتیم ـ یون است، می توان تا 160 کیلومتر رانندگی کرد.


منابع

carscoop

برچسب : بی‎ام‎و , BMW , ماشین الکتریکی , بررسی , مقایسه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

5 نظر

بهنام
0

خیلی خوب وعالی
10:07  1394/03/27
پاسخ دادن
javid
0

besiar khub bud
00:19  1392/02/02
پاسخ دادن
ااکراکرم
5

مطالب جدید ومتنوع است
18:35  1391/11/14
پاسخ دادن
هومن
5

مرسی از اطلاعات جامع و کاملتون
09:46  1391/11/14
پاسخ دادن
سلیمان حشمتی
7

سلام باید بگم واقعا همه چیزتون خوبه من که به شخصه واقعا لذت میبرم از این همه تنوع فقط حجم عکسهاتون بخاطر اینکه کیفیت خیلی خوبی دارن یه مقدار بالاست و با این اینترنت های نفتی ما یه کم دیر لود میشه ممنون میشم اگه یه تصمیمی اتخاذ کنید برای بهبود مرسی
08:33  1391/11/14
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مهدی : تبدیل اختیاری هست من دارم منتظر شاهین میمونم من ساینا دوگانه هم داشتم که ۶ بار تبدیل به ساینا معمولی برام اومد قبول نکردم تا اینکه فروردین دوگانه تحویل گرفتم
آوین : شما از کجا مطمئنی داداش که با قطعیت صحبت میکنی؟
J4 : اینی ک میگی ۴۰۲ سال ساخت ماشینه
J4 : چطور j4 میدن گمرک مشکل نداره ولی ماشینای دیگه ب گمرک ربط داره؟؟؟
S5 تهران : خدا خیرت بده شما که رفیق رییس جمهوری یک زبان خیر بزار که اس ۵ ها رو هم تحویل بدن چون فقط ایشون به این راحتی میتونه وارد کارخانه ۱۱۰۰۰۰۰ متر مربعی بشه و دپوی خودروها رو ببینه و مدیران کرمان خودرو بهش جواب بدن که تا کی تحویل میشه و بحث تحویل خودروها و مشکل از گمرکه یادمه دفعه قبل وزیر صنعت و معدن هم نتونست از کارخانه بازدید کنه چون مجوز نگرفته بود. بهرحال خدا خیرت بده صبح شاد شدیم.
s3 اراک : داداش خبر خوشی آوردی فقط ۸۰۰۰ تا ماشین یعنی امروز ۱۹ اردیبهشت هست و دو هفته ایام عید بوده کاری به تعطیلات بینشم نداشته باشیم فرض کنیم اسفند هم تعدادی ۱۴۰۳ تولید شده از هر مدل اینا خودشون میگن ماکسیمم تولید هر سالن روزانه ۲۰ تا ۴۰ عدد هست با توجه به محصولاتش باید ماهی ۴۰۰۰ تا تولید کنه ها !!! در ضمن ۸۰۰۰ تا ماشین زیر سایه بان حساب میکنم هر ماشین سدان تقریبا ۷ متر مربع و هر ماشین شاسی حدود ۸ متر مریع یعنی باید تقریبا ۶ هکتار فضای سقف شده داشته باشه البته اگر منظور این سایه بان های توی عکس کرمان بود که اول باران و باد حتی آفتاب هم کج بزنه کامل روشه تصویر های هوایی کارخانه هم چک کردم تصاویر بروز نبود و مربوط به بهمن بود و مشخص بود تعدادی خودرو توی فضای باز هست. امیدوارم قسمت تا دو هفته دیگه تحویل شروع بشه حداقل از حرفها درست باشه
تهران s3 : سلام یکی از دوستان از طریق یک آشنایی در خود کارخانه کرمان موتور سرنوشت خودروها را جویا شدن. اولا این دوست من به خود کارخانه مراجعه کرده و شهادت میده تمام خودروها زیر سایبون هست و از بارندگی و آفتاب و گردو خاک در امان هست . دوما در حدود ۸۰۰۰ خودرو تولید شده و آماده تحویل هست اما به جهت تغییر رئیس گمرک و مشکلاتی که گمرک ایجاد کرده مجوز خروج و بارگیری وجود نداره شخص مسئول و مدیر در کرمان موتور اظهار امیدواری کرده که تا یکی دو هفته دیگه مشکل برطرف میشه و خودرو ها تحویل میشه .
حمایت میکنیم از کارزار : رفتم مطالعه کردم اگه 5 هزار امضا بشه رسانه ها مثل 20:30 خبر رسانی و به کارخونه و دفتر کرمان موتور می‌ره حالا مخبر های کرمان موتور هم اینجا جمعشون جوره سریع به مدیرا خبر میدن مثل روزی که قرار بود دم شرکت جمع بشیم مامورها قبل ما اونجا مستقر بودن و پیامک تهدید آمیز دادن از حق خودمون نمی‌گذاریم و باید شفاف سازی بشه دلیل این تعویق ها لطفا برای دوستان خود خارج از این سایت لینک رو بفرستید
ابوالفضل دوگانه اسفند : خدایا بدادمان برس خسته شدیم ماشین ماروبدید
علی شاهین اتوماتیک 90 روزه : چیزی که من حس می کنم اینه که شرکت میخواد افزایش قیمت بده شاهین رو. برای همین حتی حاضر شده که جریمه تاخیر بده ولی سود بلندمدتش رو در نظر بگیره. خیلی منطقی به نظر نمیاد ولی اینکه میگفتن گیربکس ندارن و اینا حرف چرتیه چون که کوییک اتوماتیک رو دوباره بردن توی خط تولید. پس گیربکس دارن. ولی همون کوییک رو دارن 575 میلیون تومن میدن. خب قطعا دیگه شاهین اتوماتیک رو با 650 میلیون نمیدن دست مشتری. حالا ببینید که اینا چه سودی توی این افزایش قیمت دارن که حاضرن ماهی 19 میلیون جریمه تاخیر بدن.
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
راناپلاس تحویل 29اسفند1402 : سلام دوستان امروز کسی 14 دی فاکتور شد اطلاع رسانی کنید لطفا ممنون.
علی دوگانه تحویل 29اسفند : دستت درد نکنه داداش ولی اینا میگن خرداد شاید تیریامرداد 90درصداوکی میشه😂🤣
قاسم : کسی هست که فراخوان شده باشه 4723?
رانا بهمن : سلام من واریز 9 دی بودم تحویل 30 بهمن تبدیل زدم 207 امروز صبح فاکتور شدم
رانا بهمن : من 207تبدیل زده بودم امروز فاکتور شدم
قاسم : کسی میدونه بخشنامه 4723کی فراخوان میشه؟ هر کسی میدونه لطفا بگه
علی : سلام داداش خیلی ممنون
اف ایکس نقدی : بسلامتی و دل خوش استفاده کنید
رانا اسفند1402 : مثل اینکه تبدیلی های موعد بهمن شروع به فاکتور شده
حسین : پیامک خودرو تخصیص ودر برنامه تحویل خودرو قرار گرفته است به زودی به شما تحویل داده می‌شود ،برات اومده ؟