مقصران افت کیفیت خودروهای داخلی

مقصران افت کیفیت خودروهای داخلیطبق آخرین آمار، سطح کیفی بیشتر خودروهای داخلی افت کرد تا از پس این ماجرا، باز هم این پرسش بنیادی در ذهن افکار عمومی شکل بگیرد که «مقصر کیفیت نه‌چندان مناسب خودروهای تولید داخل کیست.»

از دید عموم، سطح کیفی پایین خودروها، دو مقصر بیشتر ندارد؛ خودروسازان و قطعه‌سازان؛ حال آنکه هیچ‌کدام‌شان زیر بار این اتهام نمی‌روند.
به گفته خودروسازان، ریشه کیفیت پایین تولیدات را باید در خطوط تولید شرکت‌های قطعه‌ساز جست‌وجو کرد؛ زیرا کیفیت خودرو تا مرز 90 درصد به قطعات آن مربوط می‌شود و آنها (خودروسازان) تنها مسوول 10 درصد باقیمانده هستند.
از نظر خودروسازان، شرکت‌های قطعه‌ساز کشور با ضعف عملکردی روبه‌رو بوده و طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری چندانی در ارتقای تکنولوژی و نونوار کردن خطوط تولید خود انجام نداده‌اند. در واقع خودروسازان حرف‌شان این است که چون کیفیت خودرو به قطعات به کار رفته در آن وابسته است و این قطعات از سطح کیفی لازم برخوردار نیستند؛ بنابراین قطعه‌سازان مقصر کیفیت نه چندان مناسب خودروهای تولید داخل به حساب می‌آیند.
از آن سو اما قطعه‌سازان نیز تاکید می‌کنند که اگر قطعات کیفیت لازم را ندارند، تقصیر آن بر گردن خودروسازان است، چون آنها همانی را می‌سازند که خودروسازها می‌خواهند.به گفته قطعه‌سازان، قطعات طبق نقشه و قیمت موردنظر خودروسازها تولید می‌شوند و از آنجا که آنها (خودروسازان) با محدودیت‌های قیمتی مواجهند، این موضوع بر کیفیت قطعات تاثیر منفی می‌گذارد؛ به عبارت بهتر، سطح کیفی قطعات با قیمت آنها در ارتباط است و وقتی خودروسازان به‌دنبال قطعه ارزان باشند، طبعا کیفیت قطعه موردنظر نیز چندان بالا نخواهد بود. قطعه‌سازان در ادامه دفاع از خود، این را هم می‌گویند که حتی توان تولید قطعات بنز را نیز دارند، اما خودروسازان قطعاتی می‌خواهند که به قیمت موردنظر آنها نزدیک باشد؛ بنابراین نمی‌توان با پول قطعه پراید و پژو، قطعه‌ای در سطح خودروی بنز ساخت و تحویل داد.
با توجه به اظهارات خودروسازان و قطعه‌سازان، به نظر می‌رسد ریشه کیفیت نه چندان بالای قطعات و خودروها را باید در «قیمت‌گذاری دولتی» جست‌وجو کرد، چه آنکه وقتی خودروسازها نتوانند خود قیمت محصولات‌شان را تعیین کنند، بنابراین باید به هر نحوی (حتی کاستن از کیفیت قطعات سفارشی به قطعه‌سازها) هزینه‌های‌شان را مدیریت کنند. البته در کنار این موضوع، قطعا نمی توان از به روز نبودن خطوط تولید قطعه‌سازان نیز چشم‌پوشی کرد، چه آنکه این موضوع نیز تاثیر اساسی بر سطح کیفی قطعات تولیدی دارد.
 

برچسب : خودروهای داخلی , افت کیفیت , قطعه سازان , قطعات






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

9 نظر

sina
0

سلام فقظ خودرو ساز مقصره براش مهم نیست چه قطعه ای مصرف می کنه چون می گه ملت چاره ای نداره باید بخره.چون واردات محدوده من یه ماشین دارم که بیشتر از 50000 تا کار نکرده ماله سایپاست ولی افتضاح محضه .صدا داره در حد تراکتور
10:55  1394/04/11
پاسخ دادن
sina
0

سلام فقظ خودرو ساز مقصره براش مهم نیست چه قطعه ای مصرف می کنه چون می گه ملت چاره ای نداره باید بخره.چون واردات محدوده من یه ماشین دارم که بیشتر از 50000 تا کار نکرده ماله سایپاست ولی افتضاح محضه .صدا داره در حد تراکتور
10:55  1394/04/11
پاسخ دادن
سهند
2

مقصر اصلی سو مدیریت وعدم شایسته سالاری از جمله در صنعت خودروسازی است.
02:33  1394/04/10
پاسخ دادن
کاربر: جواد.س
1

دستش به جایی بند نیست و میدونه کیفیت برای خودرو ساز اهمیتی نداره از کیفیت کم می کنه پس دیدیم که خودرو ساز های کشور ما صاحب انحصار دو طرفه هستند ،انحصار در طرف عرضه خودرو و انحصار در طرف تقاضای قطعه که این انحصار هم ارمغان دولت و دولتی بودن به اونهاست حتی اگر یه قدم جلوتر بریم میشه گفت ما در اصل در کشور یک خودرو ساز داریم که اون دولت هست چرا که هردو خودرو ساز مهم ما دولتی اداره میشن.
راه برون رفت از این مشکل ورود بخش خصوصی به صنعت خودرو و کوتاه شدن دست دولت از صنعت خودرو وبعد از اون آزاد شدن تدریجی( کاهش تعرفه واردات به صورت تدریجی) واردات خودروهست.
01:41  1394/04/10
پاسخ دادن
کاربر: جواد.س
2

به نظر من مقصر دولت و سیاست های اون در قبال خودرو سازی هست.تا زمانی که خودرو ساز ها که دولتی هم هستن بدونن تنها بازیگران این میدان اند هیچ تلاشی برای ارتقای کیفی نمی کنند.درسته که دولت میگه اگه واردات خودرو آزاد بشه صنعت خودرو سازی ما ال میشه و بل میشه که من این رو قبول ندارم و جای بحث زیادی داره اما گذشته از اون چرا دولت دستش رو از این خودرو سازها کوتاه نمیکنه ؟ چرا اجازه نمیده بخش خصوصی آزادانه در صنعت خودرو فعالیت کنه؟ اون قطب سوم خودرو سازی که اتفاقا از بخش خصوصی بود چرا مجوز فعالیت نگرفت؟ و خیلی چرا های دیگه.اما باید بگم در بحث صنعت خودرو در ایران ما با یک انحصار پیشرفته روبرو هستیم .یعنی چی ؟ به عبارتی یک انحصار دو طرفه ، از طرفی خودرو ساز ها بازار خودرو را به صورت انحصاری در اختیار دارند که این خودش باعث می شه که هیچ بیمی از به خطر افتادن بازارشون توسط رقبا نداشته باشند و از طرف دیگه خودرو ساز ها انحصار در طرف تقاضای قطعات را هم از آن خودشون دارند و عملا تنها متقاضی تولیدات قطعه ساز خودشون هستند که این موجب می شه هرچه دلشون خواست سر قطعه ساز بیارند و قطعه ساز هم که ...
01:33  1394/04/10
پاسخ دادن
اریا بهمن
11

مردم ایران تصمیمشان را گرفته اند. تا زمانی که این اشغالا رو جای ماشین به مردم غالب میکنند،خریداری اقدام به خرید نخواهد کرد.با 15 هزار دلار چه ماشینهایی در بازار جهانی میشه خرید. تا زمانیکه انحصار هست، همین بلا هم هست.
00:32  1394/04/10
پاسخ دادن
کاربر: silvershadow
1

حتی اگه از نظر خودروساز قطعه ساز هم مقصرباشه باز خودورساز مقصه که داره قطعات کم کیفیت رو ازشون قبول میکنه و ازشون استفاده میکنه.
به شخصه مقصر اصلی رو خودروساز میدونم. چون هرچی ک اونا سفارش بدن قطعه سازامون تولید میکنن.
از طرفی در برخی قطعه ها اینقدر توان فنی و کیفیت بالا داریم ک صادرات ب اروپا هم داریم.
طبق ادعای عده ای از روسای قطعه سازی ما توان تولید بعضی قطعات رو برای بنز هم داریم.اما مشکل دو جنبس.یکی این که با قیمت رقابتی نمیشه تولید کرد و دوم این ک کیفیت برای خودروساز اهمیتی نداره.
20:13  1394/04/09
پاسخ دادن
امیر
0

همین حالا چند برابر قیمت تولید شده را از مردم میگیرند برای نمونه ماشینهای فروخته شده به عراق.افغانستان.سوریه. روسیه و.... اگه نگیم چند برابر خیلی ارزانتر از داخل کشور هست البته با کیفیت بهتر پس چرا به ما میرسند هر روز یه دعوای زرگری راه میاندازن . تصمیم گرفتیم ماشین داخلی نخریم تا به ایرانی بیشتر احترام بگذارند تا غیر ایرانی
12:45  1394/04/09
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
j7 : برو بانک خودت ۱ هفته جلوشو میگیره
رضا : سلام دوستان سایپا قیمت چانگان ۵۵ مدل ۲۰۲۳ رو اعلام کرد ۱۴۸۵ تومان
اطلس اسفند : سلام انگار بهمنی ها فاکتور شدید که خبری ازتون نی؟؟؟
رضا اس ۵ ۲۶ مهر : دوستان بنده میخوام جلوی چک ۱۵ خرداد رو بگیرم کسی اطلاعات داره چطور لطفا بقیه دوستان هم چک ۱۵ خرداد رو مسدود کنن
حمید j هفت : سلام ثبت نام چه تاریخی بودید
تورج : منم تحویل ۳۱ فروردین هستم تیتانیوم نقره ای ،امروز باز بروز شد وولی فاکتور نمیشه
خریدار ایکس 55 : عزیزان حاضر در چت ، یک نکته وحشتناک و بسیار عجیب که امیدوارم مورد توجه و دقت قرار بگیره !!! دوستان برید داخل هر کانال ، سایت و ... که میخواید ، عکسهای اون ایکس 55 که توی اتوبان اکسلش در رفت و گفتن تولید مالزی بوده و ... بررسی کنید . بعد با خودتون فکر کنید کار ایربگ خودرو چیه ؟!! ضمن اینکه در جواب اونها که میگن ایربگها واسه برخورد از جلو فعال میشه باید گفت ایربگهای پرده ایی مال شیشه های بغله و ... خوشبختانه عکسهای مختلف این خودرو بعد از حادثه در پارکینگ هم منتشر شده که حتی صفحه مانیتور روشنه ولی ایربگها .... امیدوارم که سر و کار هیچکس به باز شدن ایربگ نیفته ، اما حداقل در مورد این حادثه باید دقیقتر به حادثه و تبعاتش نگاه کرد .
یا امام حسین : ای ولله به اقا حسام خدا خیرت بده داشتم دق میکردم
J7 : از سایت دولت من قسمت استعلامات سازمانی .استعلام بیمه. منم نگاه کردم ۲۸ اسفند شاسی شده الان دیدم بیمه شده
محسن : جک j4 سفید ثبت نام 18 بهمن هنوز تایید مالی هم نشده واقعا چرا
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
تبدیلی واریز 20دی : من که هنوز فاکتور نشدیم ، از قرار معلوم واریزی های 12,13دارن فاکتور می کنند
207 اتو تحویل30دی مشگی : رنگ ماشین چی بود
حامد تکمیل 20،تبدیل 20 ، : ساعت 12ظهر تغییر دادم فاکتور نشده
ساینا تک : سخا چندم
207دستی سقف فلز : سفید که قشنگ تر هست،مجبورید مشکی کنید،یکم دیگه صبر کنید فاکتور میشید
ساینا 11 بهمن : سلام پذیرش 12 بهمن دیروز فاکتور شدم
دوگانه اسفند : سلام دوستان فکر کنم سورن دوگانه تحویلی بهمن ماه نداریم
X33cross : از کجا میشه فهمید که مجوز خورده؟
اسفند : دعوت نامه برای شما اومده ساعت چند
X33cross : از کجا میشه فهمید که مجوز خورده؟