باز هم ولوو شگفتی آفرید!

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

تعدادی از برترین کمپانی های خودروسازی جهان به منظور ایجاد یک شبکه هوشمند ارتباطی، جاده ها و خودروهایی که در آن ها در حال تردد هستند را به مدت 3 سال مورد ارزیابی قرار دادند تا سرانجام بتوانند با خلق یک فن آوری جدید، ارتباط خودروها با یکدیگر را تحت عنوان ارتباط ماشین با ماشین یا C2C برگرفته از سرواژه های عبارت Car 2 Car، به بازار عرضه کنند. در این مقاله با جنبه های مختلف این تکنولوژی، بیش تر آشنا می شویم.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

خودروهای مجهز به فن آوری C2C می توانند اطلاعاتی نظیر وضعیت ترافیکی جاده ها، شرایط آب و هوایی، یا حوادث و سوانح موجود در مسیر را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در حقیقت تکنولوژی ارتباط ماشین با ماشین به انواع وسایل نقلیه این امکان را می دهد تا علاوه با هم، با زیرساخت های مخابراتی اطراف خود نیز ارتباط برقرار کنند و اطلاعات مفید و ضروری و در برخی موارد اورژانسی را در شرایط مختلف به دست آورند و به یکدیگر اطلاع رسانی کنند.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

کمپانی ولوو طبق روال همیشه، با پیشتازی در عرصه تکنولوژی، اولین نمونه از این فن آوری نوظهور را به نمایش گذاشته است و با هدف افزایش طیف وسیعی از پارامترها نظیر میزان ایمنی، راحتی، و صرفه جویی در مصرف سوخت خودروهای تولیدی مدل 2016 درصدد است تا در دنیا رتبه اول را از آن خود کند. به ادعای این کمپانی سوئدی که عضو مجمع متشکل از شرکت هایی نظیر بی ام و، دایملر، فورد، هوندا، پژو، رنو، و فولکس واگن نیز می باشد، هدف از ساخت سیستم C2C در حقیقت جلب اعتماد بیش تر مردم از نظر ایمنی، راحتی، و نیز به حداکثر رساندن کارایی خودرو است. در ادامه با کاربردهای متنوع این طرح انقلابی بیش تر آشنا خواهید شد.

 

هشدار لغزندگی جاده

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

یکی از مفیدترین کاربردهایی که ولوو برای این تکنولوژی ارتباطی معرفی کرده است، امکان دریافت هشدارهای خاص از سایر وسایل نقلیه در حال حرکت در شرایط نامساعد آب و هوایی یا جاده ای می باشد. بدین صورت که وقتی خودرویی به طور ناگهانی با یک سطح لغزنده مواجه می شود، می تواند در یک لحظه به کمک این فن آوری، وجود چنین مانعی در جاده را به اطلاع سایر رانندگان برساند. گفتنی است، هشدارها و اطلاعات این چنینی که با هدف مطلع ساختن سایر خودروها از خطرات احتمالی جاده ها صورت می گیرد، از طریق هشداردهنده های دیداری یا شینداری به رانندگان منتقل می شود. در آمریکا، بنا به گزارش "سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه" (National Highway Traffic Safety Administration)، در حدود 6% از تصادفات جاده ای و نیز 3% از جراحاتی که در جاده ها اتفاق می افتد، ناشی از لغزنده بودن جاده بوده است؛ همین کافی است تا اهمیت کاربرد این تکنولوژی در حفظ جان انسان هر چه بیش تر آشکار شود.

 

هشدار چراغ های ترافیکی

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

از دیگر کاربردهای این تکنولوژی می توان به امکان ارتباط وسایل نقلیه با چراغ های ترافیکی اشاره کرد. بدین صورت که با هشدار به رانندگانی که متوجه چراغ قرمز در مسیر نشده اند یا عابران پیاده ای که در حال عبور از تقاطع هستند و از نزدیک شدن خودروهایی که با سرعت به طرف آن ها می آیند بی اطلاع هستند، می توان از وقوع تصادف جلوگیری کرد. بنا به گزارش رسمی سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه، از هر 10 تصادف مرگباری که در آمریکا رخ می دهد، یکی در نتیجه عبور غیرمجاز از چراغ قرمز است. گذشته از این، به گزارش "سازمان بیمه ایمنی بزرگراه" (Insurance Institute for Highway Safety)، در حدود 50% از مجروحان یا جان باختگان تصادفات جاده ای، رانندگان یا عابران بی گناهی بوده اند که خودروی در حال عبور غیرمجاز از چراغ قرمز با آن ها برخورد کرده است. از دیگر مزایای این فن آوری مدرن مطلع ساختن رانندگان از وضعیت چراغ های ترافیکی در تقاطع های پیش رو است. بدین صورت که رانندگان با دریافت هشدارهای لازم از سوی این سیستم می توانند سرعت خود را طوری تنظیم کنند که نیازی نباشد در مسیر، پشت چراغ قرمز قرار بگیرند و مجبور به ترمز و توقف های متوالی شوند. بدیهی است کاهش دفعات ترمز گرفتن به کم شدن گره های ترافیکی کمک شایانی می کند و از همه مهم تر، مصرف سوخت را نیز کاهش می دهد.

 

درخواست فوریت های پزشکی

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

اطلاع رسانی از طریق سیستم C2C به رانندگانی که در نزدیکی کانکس فوریتهای ترافیکی یا پزشکی در حال تردد هستند، از دیگر امکاناتی است که ولوو در اختیار رانندگان قرار داده است. هم چنین از این طریق، سایر رانندگان نیز که در مسیر خود در حال رانندگی به طرف محل حادثه هستند، از موضوع با خبر می شوند و راه را برای خودروهای اورژانسی یا گشت پلیس باز می کنند تا سریع تر بتوانند به محل مورد نظر برسند. طبیعی است وجود چنین قابلیت هایی در خودروها باعث می شود تا ماشین های پلیس یا آمبولانس ها نیازی به آژیرهای بلند و آزاردهنده به ویژه در نزدیکی مناطق مسکونی نداشته باشند.

باز هم ولوو شگفتی آفرید!

از دیگر کاربردهای پیشنهادی که کمپانی ولوو به طور بالقوه برای بهره برداری در سال 2016 از آن ها یاد می کند می توان به این موارد اشاره کرد: "هشدار به خودروهایی که آهسته حرکت می کنند"، "هشدار به خودروهایی که ترمز پاره کرده اند"، "اطلاع رسانی در مورد جاده هایی که در دست تعمیر یا احداث هستند"، "هشدار گره های ترافیکی که در پیش روی رانندگان است"، "اطلاع رسانی در مورد محدودیت سرعت در برخی مسیرها"، و "اطلاع رسانی به رانندگانی که موتورسواران در نزدیکی آن ها در حال حرکت هستند".

در مجموع، این فن آوری نوپا با تمام کاربردهای مثبت و کارامدی که برای آن در نظر گرفته شده است، میتواند معایبی نظیر کاهش تمرکز راننده به دلیل انبوه هشدارها و پیغامهایی که دریافت میکند را نیز در پی داشته باشد. با این حال، به نظر شما این تکنولوژی پیشرفته با چه مشکلات دیگری دست به گریبان خواهد بود؟


منبع

CarAdvice

برچسب : تکنولوژی , فن‌آوری , ولوو , آب و هوای نامساعد






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

7 نظر

رسول
0

اینو من در سن 10 سالگی میدونستم، افسوس ک هیچ حمایت و امکاناتی نی
افسوس
اینا ک چیزی نی
11:44  1394/11/10
پاسخ دادن
faezeh
0

وای عالی بود واقعا....
15:31  1394/02/30
پاسخ دادن
faezeh
0

وای عالی بود واقعا....
15:31  1394/02/30
پاسخ دادن
شهرام قوامی
1

خیلی جالب و خارق العادس
فقط اینهمه اطلاعات بده به راننده راننده گیج نمیشه؟ ;)
مثلا فلانی داره اروم میره
فلانی تند میره
بهمانی ترمز گرفت
اونیکی گاز گرفت :))
کیو گاز گرفت؟؟؟ :))
ولی خوب بود ممنون
00:25  1392/10/18
پاسخ دادن
وحید
4

ماشینا با هم حرف میزنن!! جل الخالق!! حتما چند وقت دیگه قرار میزارن !ازدواج میکنن!!
این قسمتش جذابه ... ازدواج بنز با بی ام و!!! یا پراید با پرادو!!
خیلی جالبه سیستمش
19:49  1392/05/31
پاسخ دادن
کاربر: رامین علیپور
2

وای خدای من,فوق العادست!
اصلا اسم ولوو رو که میشنوم بلافاصله کلمه امنیت تو ذهنم تداعی میشه وواقعا هم همینطوره
13:35  1392/05/31
پاسخ دادن
ma3ta.ir
6

اونا هم ماشین میسازن ماهم فرغون...ببخشین ماشین میسازیم
10:35  1392/05/31
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
آرش : آقا مجتبی مطمعنی دیگه چون بعضیا میگم ۲۰۷ ها موتورش tu3 هس ارز نداره
مهدی : ماهانه 3 درصد تقریبا ماهی 21 میلیون
فردین : من تازه خریدم وااااااقعا عاااالی
جک : دوستان بعد از دادن مدارک به نمایندگی چقدر طول میکشه توو سایت ثبت بشه؟ چقدر طول میکشه تا بزنن تکمیل وجه؟ لطفا راهنمایی کنید
علی : بخدا مسخره گرفتن مارو اینا یه مشت ادم مزخرفن اصلا درک نمیکنن ما ها چی میکشیم
سپیده : من رفتم نمایندگیم ک انتخاب کردم گفت یا باید رابط داشته باشی یا آشنا ک پول بدی فاکتور کنن برات
مهتاب : اینا اینطور ماشین تحویل نمیدن حتی فاکتورم نمیکنن مرده شور شرکت سایپا رو ببره
اطلس بهمن : مرگ بر شرکت سازنده سایپا دیکتاتور
علی : دوست داشتم روی یک مقاله که ۱۲ سال پیش قرار داده شده نظر بدم . این مقاله مال سال ۹۲ بود ولی الان سال ۱۴۰۳ هست 😂
احمد x33cvt : سلام بابا اینا کلا دزدن چه مدیران چه کرمان منم ثبت‌نام تیرماه و تکمیل وجه به صورت نقدی تو دیماه انجام دادم قرار شد ماشینم قبل از عید نوروز بدن و تمام مدارکش با کارت سوخت اومد ولی هنوز از ماشین خبری نیس
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
ساینا اس دوگانه دی : تکمیل وجه 31 فروردین… هنوز فاکتور نشدم… کسی مثل من هست لایک کنه
دوگانه دی ماه : فکرکنم .تا23فاکتورشده من خودم 25 هستم شما چندمید
پژو پارس : سلام بخشنامه 4714پژوپارس elxهرکی فاکتورشده لطفا اعلام کنه.
4723 : سلام دوستانی کسی میدونه کی قراره دوباره فراخوان بفرستن ؟
اپشنال : تا روز آخر وقت دارین هیچ مشکلی هم پیش نمیاد
احد دوگانه دی : با سلام من هم شرایطم با شما یکی هست فعلا فاکتور نشدم.شما سخا را کی دادی من یکم دادم.
دلتنگ پرهام : انشاله آدم دروغگو عزیزت از دست بدی داغشون ببینی
صابر : دوستان تبدیل به سورن زدن منتظر فاکتور نباشن 60 روز تاخیر داره هنوز موعد تحویل 14 فروردین فاکتور نشده تبدیلی های قبل از عید از مرداد منتظر فاکتور باشند
هایما اس 7 : سود مشارکتتون حذف شده بعد که دعوتنامه اومد چیزی کم‌کردن از افزایش قیمت اخه گفتن سود مشارکت حدف شده از انرور به مبلغ یش پرداخت که انجام دادین گرانی نمیخوره
صابر : 40 تا 60 روز تاخیر داره سود تاخیر 30 درصد