قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 

قیمت گذاری فصلی هم به داد خودروساز نرسید/ افزایش عرضه راه خروج خودروسازان از زیاندهی

 
در حالی با برگزاری فروش های فوق العاده، انتظارها برای کاهش قیمت ها از یک سو و همچنین تامین نقدینگی خودروسازان از سوی دیگر افزایش یافته که نگاهی به روند فعلی این صنعت با توجه به نرخ تورم و نوسانات ارزی نشان می دهد که قیمت گذاری فصلی در این فروش ها تبدیل به چالشی جدی شده و در صورت بی توجهی، زیاندهی دوباره خودروسازان را به همراه دارد مگر آن که خودروسازان نسبت به افزایش عرضه اقدام کنند.
 
با وارد شدن به فصل جدید به زودی شاهد درخواست خودروسازان برای بازنگری در قیمت ها با توجه به نوسانات ارزی و تورم خواهیم بود. قانونی که به پیشنهاد شورای رقابت در ستاد تنظیم بازار به تایید رسید و بر اساس آن این امکان را برای خودروسازان فراهم کرد تا در هر فصل با توجه به متغیرهای اقتصادی نسبت به ارایه درخواست خود مبنی بر افزایش قیمت ها اقدام کنند و پس از آن با شروع تابستان، خودروسازان نیز درخواست خود دراین خصوص را به شورای رقابت ارایه کردند که هرچند زمان زیادی برای تایید آن برد اما در نهایت به ثمر نشست و دور جدید فروش فوق العاده خودروسازان با قیمت های جدید آغاز شد.
 
هرچند این اجازه داده شده تا قیمت گذاری فصلی در شورای رقابت اجرایی شود اما کارشناسان این صنعت معتقدند که این شورا همچنان در فرایند قیمت گذاری حضور داشته و اجازه نمی‌دهد شرکت‌های خودروساز قیمت محصولات حاضر در خطوط تولید خود را بر اساس مکانیزم تعریف شده عرضه و تقاضا تعیین کنند که این امر منجر به زیان خودروساز خواهد شد. 
 
اما در عین حال این ایراد به خودروسازان وارد شد که با توجه به قیمت گذاری فصلی امکان کاهش عرضه با هدف افزایش قیمت در فصل های بعد وجود دارد به طوری که خودروساز با آگاهی از ایجاد امکان افزایش قیمت در سه ماه آینده با هدف کسب سود بیشتر در ماه های آینده از عرضه بیشتر بپرهیزد تا بتوانند در فصل بعدی با قیمت بیشتری عرضه کنند. 
 
اما در همین حال کارشناسان این صنعت این موضوع را رد کرده و معتقدند که به دلیل سایه سنگین تعهدات معوق بر روی دوش خودروسازان،  امکان مدیریت عرضه به بهانه فروش در فصول آینده با قیمت های بالاتر چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.
 
طبق اعلام شورای رقابت، قیمت خودروهای داخلی هر سه ماه یکبار مورد بازنگری قرار می‌گیرد، بنابراین در صورت تداوم فروش فوق‌العاده ماهانه، خودروسازان مجبورند محصولات خود را در هر فصل دو بار با قیمت‌های به روز نشده عرضه کنند.
 
در حال حاضر قیمت خودرو در بازار تحت تاثیر نرخ ارز، تورم انتظاری و میزان عرضه بوده و با توجه به این موارد افزایش سه ماه یک‌بار نمی‌تواند چندان روی بازار اثرگذار باشد زیرا نقش مولفه‌های دیگر بسیار پررنگ است.
 
با تصمیم کمیته خودرو خودروسازان تا پایان سال موظف به 6 دوره فروش فوق العاده هستند و با آغاز مهرماه امکان افزایش قیمت در پاییز وجود دارد که بالطبع در سه ماه آینده نیز این امکان برای خودروساز دوباره مهیا خواهد شد اما در این میان این پرسش مطرح می شود که این فروش های فوق العاده با توجه به افزایش بی رویه قیمت ارز، زیان خودروسازان را به دنبال خواهد داشت و یا مصوبه شورای رقابت را باید راه نجاتی برای خودروسازان دانست؟
 
به نظر می رسد با این شرایط خودروسازان درخواست تغییر شرایط را داشته باشند چرا که فروش با قیمت های قبلی و تحویل آن ها، زیان دوباره خودروسازان را به همراه خواهد داشت زیرا در شرایط کنونی خودروسازان ملزم به تحویل سه ماهه خودروها خواهد شد که این زمان با زمان ارایه درخواست خودروسازان مبنی بر افزایش قیمت ها مقارن خواهد بود. بر این اساس احتمال تغییر در شیوه قیمت گذاری و یا فروش ماهانه خودرو وجود دارد.
 
این در حالیست که در نیمه نخست امسال زیاندهی خودروسازان به واسطه افزایش هزینه ها معادل کل زیان سال گذشته بوده و این تصمیم می تواند زیان های بیشتری را به خودروسازان تحمیل کند. 
 

source

khodrocar

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

 

برچسب : خودرو , قیمت گذاری فصلی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

صفحه 1 از 0

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
آخرین نظرات اخبار و مقالات
V1 p : بله من۱۹ خرداد خاکستری بودم پری روز فاکتور شد
رمضانی : سلام تحویل تابستان هستم سمند سورن دوگانسوز منظز پیامک هستم تبدیل هم قبول نکردم
مهرداد۷۵ : دوستانی که در مرحله تخصیص پلاک براشون زده بود در انتظار تایید ماده۱۰ بعد چند روز این ایراد برطرف میشه و پلاک صادر میشه؟
چانگان ۵۵ : سلام والا هیچی معلوم نیست سایپا از تهیه خودرو ما که اسفند پول گرفتن مونده بود تا یک هفته قبل حالا بعد چکار میکنن بستگی به مدیر وقت داره که دنبال واردات باشه یانه متاسفانه در مملکت ما تمام تصمیمات لحظه ای و بدون تدبیر و اکثر توسط مدیری که شب راحت نخوابیده گرفته میشن
V4 : ۳۱ فروردینم هنوز فاکتور نشدم
محمد شاهین اتومات ۹۰ روزه : من تاریخ پذیرشم ۲۱ دی ماه هست پنجشنبه فاکتور شدم خدا رو شکر
محمد : کارت و سند ماشین اومد ولی از تحویل خبری نیست. ثبت نام بهمن
درانتظار پیامک : سورن پلاس دوگانه اولویت تابستان ۱۴۰۳ فرار از تبدیل ایران خودرو تکلیف ماروشن کن تابستان آمدو هیچ خبری نیست درحال حاضر این مملکت دست کیست پولو گذاشتیم بانک بایه وام ۲۳درصد که خداوکیلی برج 5باید کل وام وباسودش پس بدم لعنت خدا برشما مردم آزار
میثم : من پنج اردیبهشتم، خبری نی
ممد : اقا یکی پیش فروش تارا v4 سفید تحویل ۳۱ شهریور فاکتور شده منم همین روزم بنظرتون کی فاکتور میشم برا من فقط رنگش فرق داره
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی : من از پنج شنبه تو مرحله حمل به نمایندگی هستم اون داره می‌چرخه پس چرا نمی‌رسه
یوسفی : سلام امروز زنگ زدم خود کارشناس ها میگن ما خودمون هم نمی دونیم دعوتنامه اسفند می میاد میگه تولید ندارن معلوم نیست تا کی ماشین را بدن
151pride : خودرو های تجاری که وانت هم تجاری محسوب میشه کلا قیمت گذاریشون دست سایپاست و اصلا ربطی به شورای رقابت نداره و برای همینه که مصوبه 473 اجرا نمیشه
X55-ESF : سلام 9دی ماه قرارداد 7بهمن تائید پرونده لیزینگ و تکمیل وجه 18بهمن تخصیص 2اسفند فاکتور 8اسفند بیمه صادر شده 29اسفند سند ماشین اومد 23خرداد تحویل سیسمتی کسی با این شرایط خودرو حویلش شده؟؟ هزارو یه دروغ هم تاحالا از نمایندگی نیلی و صدای مشتری شنیدیم حقیقت چیه واقعا ؟؟ باید خیلی بی عقل باشه کسی که امروز ثبت نام میکنه با شرح حال امثال ما
امیر حسین : از تاریخ پلاک شدن به بعد چند روز طول میکشه تحویل بدن من دوگانه نوشتم هم فاکتور،شده هم پلاک شده
میثم : مبارکه تاریخ قراردادت کی بود؟
موعد تحویل اسفند ماه : دعا فایده نداره، اعتراض کن
xu7p . : سلام دوست عزیز لطفا صبر داشته باشید
xu7p . : سلام دوست عزیز من 16/01/1403 قرار بوده ماشین رو تحویلم بدن هنوز هم خبری نیست ،شما هم فعلا باید صبر کنید ....
بهروز : فاصله فاکتور تا پلاک چند روزه دوستان؟