ارسال پیام یا مستی؟

ارسال پیام یا مستی؟

پیام و یا SMS دادن شکلی سریع از برقراری ارتباط است که با توجه به مدل گوشی کاربر تا 160 حرف را می‌‌توان ارسال کرد. در مطالعه‌ای که به توسط گروه تحقیقات پیو (Pew) در سال های 2009 و 2010 صورت پذیرفته نشان می‌دهد که از تعداد کل افرادی که در کشور آمریکا دارای تلفن همراه هستند 58%  بزرگسالان و 66% نوجوانان برای برقراری ارتباط از سیستم پیامک استفاده می‌کنند. با وجود درصد بالای  کاربران، این عادت به داخل خودرو هم کشیده می‌شود. مطالعات مشابه ای نشان می‌دهد که 34% نوجوانان و 47% بزرگسالان در هنگام رانندگی نیز پیامک ارسال می‌کنند. در سال 2008 سازمان ایمنی ترافیک بزرگراه (NHTSA) گزارش می‌دهد که بیش از 6000 مرگ و میر و نیم میلیون جراحات جسمی در تصادفات به دلیل عدم توجه راننده بوده است.

ارسال پیام یا مستی؟ ارسال پیام یا مستی؟

. این گزارش تنها در ارتباط با پیام دادن نیست اما اهمیت عدم توجه راننده در هنگام رانندگی را نشان می‌دهد. همانند دیگر عوامل عدم توجه، ارسال پیام نیز به همان میزان درگیری فیزیکی  به توجه ذهنی نیاز دارد، به همین دلیل در بیش از 28 ایالت در کشور امریکا ارسال پیام در هنگام رانندگی را ممنوع می‌باشد. اما آیا دلیلی وجود دارد که ارسال پیام در هنگام رانندگی خطرناک تر از رانندگی در حالت مستی است؟ حتی با وجود اینکه تحقیقاتی در خصوص میزان تاثیر ارسال پیام در هنگام رانندگی صورت پذیرفته، برخی افراد در صنعت خودروسازی و تحقیقات اذعان دارند که ارسال پیام بسیار خطرناک تر از رانندگی در حالت مستی است و دلیل اصلی آن چشم برداشتن راننده از جاده می‌باشد که باعث کاهشی فاحش در قدرت عکس العمل می‌باشد. حال به دو مثالی می‎پردازیم که چگونگی تاثیر بیشتر ارسال پیام در هنگام رانندگی بر روی توانایی راننده نسبت به رانندگی در حال مستی را نشان می‌دهند. در سال 2009 مجله Car and Driver تست رانندگی را به وسیله رئیس بخش ادیت و کاراموز خود انجام دادند تا موضوع "رانندگی در هنگام پیام دادن خطرناک تر از رانندگی در هنگام مستی" را رد و یا اثبات کنند. اولین گام ، تست سطح هوشیاری هر دو راننده در هنگام هوشیاری کامل بود و سپس همین آزمایش در شرایط ارسال پیام در هنگام رانندگی دوباره صورت پذیرفت. نوری بر روی شیشه جلویی خودرو قرار داشت که شبیه ساز چراغ ترمز خودروی جلویی بود. در حالی که رانندگان به ارسال پیام مبادرت می‎ورزیدند زمان عکس العمل آن ها بر اساس زمان صرف شده از زمانی که چراغ ترمز روشن شد تا زمانی که رانندگان پا را روی پدال ترمز قرار دادند، محاسبه شد.

ارسال پیام یا مستی؟

این آزمایش با سرعت هایی معادل 56 و 113 کیلومتر بر ساعت انجام شد. هر دو راننده ای که درحال ارسال پیام بودند در مقایسه با راننده ای که کاملا هوشیار بود، عکس العمل کند تری داشتند. پس از آزمایش اولیه، هر دو راننده پس از نوشیدن مشروبات الکلی، به سطح غیر مجاز میزان الکل در خون در هنگام رانندگی رسیدند. پس از تکرار آزمایش قبلی، این بار نتیجه نسبت به زمانی که رانندگان در حال ارسال پیام بودند بهتر بود. نویسندگان این مجله اذعان داشتند که این آزمایش در باند فرودی بسته صورت پذیرفته که دارای هیچ تابلو و پیچی نبوده است. بنابراین با توجه افزایش زمان عکس العمل راننده در هنگام ارسال پیام، این مسئله می ‏تواند در شرایط رانندگی واقعی عواقبی جدی داشته باشد. آزمایشی دیگر به وسیله لابراتوار تحقیقاتی حمل و نقل لندن صورت پذیرفته که یک گام جلوتر است. آنها دریافتند که ارسال پیام در هنگام رانندگی جدای افزایش زمان عکس العمل راننده، باعث تعویض ناگهانی خطوط در جاده می‎شوند، به طوری که حتی از آن دسته افرادی که در هنگام رانندگی ماریجوانا استعمال می‏کنند بدتر می‎‏باشد. بر اساس یافته ها، زمان عکس العمل نسبت به راننده کاملا هوشیار در افرادی که در هنگام رانندگی پیام ارسال می‎کنند تا 35% و در رانندگان مست تنها 12% کاهش می‎یابد.

ارسال پیام یا مستی؟ ارسال پیام یا مستی؟
ارسال پیام یا مستی؟ ارسال پیام یا مستی؟

همچنین در مقایسه رانندگان در حال ارسال پیام در هنگام رانندگی و رانندگان کاملا هوشیار، حفظ و رعایت فاصله طولی از خودروی جلویی تا میزان قابل توجهی، 91% کاهش می ‏یابد. یکی از ماموران عالی رتبه در این تحقیقات در نهایت به این نتیجه رسید که در هنگام رانندگی، یکی از مخاطره آمیزترین کارها ارسال پیام در پشت فرمان می‎باشد.


منبع

HowStuffWorks

برچسب : ارسال پیام , مستی , رانندگی , نداشتن توجه






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

ali
2

دقت کردین وقتی میخای پشت فرمون اس ام اس بدی تمام چاله چوله های دنیا جلوت ظاهر میشه !!!
19:12  1393/01/02
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 36 نظر
X33 Cross cvt 29 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
محمد : من 5 شهریور و 16 اسفند بودم فردا تحویل میگیرم
حسین : سلام و عرض ادب مبارکه ایشالا. ببخشید شماره قرارداد شما چند بوده؟ منم ثبت نام ۱۸ آذر بودم تحویل اسفند ولی هنوز توی مرحله تکمیل وجه مونده؟؟
مصطفی : اگه سرامیک داری حذف کن
J7 آبان ماه : بله پیامک میاد
امیر اصفهان : واسه ما 4 روز بعد پیامک اداره پست اومد
شاهین GL : سلام ، دوست عزیز ، شما اول باید بری تو سایت و از اون قسمت پرداخت دعوتنامه رو بزنید ، شماره پذیرش خودتون رو وارد کنید بعد جستجو رو بزنید تا براتون دعوتنامه رو بیاره ، بعد از اونجا اقدام به واریز وجه کنید ، اگر بلد نیستید به کافی نت مراجعه کنید .
اسفند با سهند : مشتري گرامي باسلام و احترام دعوتنامه خودروي کوييک GXR-L با رينگ فولادي و ترمز ESC براي پذيرش 11111111 تا تاريخ 18 ارديبهشت ماه تمديد گرديد. لغو 11
Ftm : سلام وقت بخیر شما تحویل چه ماهی بودید و چطوری سود تاخیر گرفتید ممنون میشم راهنمایی کنید
سمیه : یعنی خرداد ماه ماشین و تحویل نمیدن؟؟!!!
صابر : من اول آذرم هنوز خبری نیست و قراره خبری هم نباشد دوستان این معاون ارتباطات سایپا که گفت داریم اوکی می کنیم الکی میگه تا 6 ماه رو شاخشه چون من تو ماه ششم تکمیل وجه کردم سه تا فصل از سال رو دیدم ولی هنوز ماشینم رو ندیدم
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
اکستریم vx : سلام دوستان ثبت نام میکنن شرکت مدیران سایت اکستریم بزا واریز بسته نمایندگی باید برم
کوئیک rs : با پارس خودرو تماس گرفتم، گفتن مشکل کوییک rs رو تا آخر هفته رفع میکنیم
اطلسg : دوستان از دیروز که بچه ها تجمع کردن تا الان 3بار زنگ زدم شرکت این کارشناسا هاااار شدن تلفن و قطع میکنن تو رومون
محمدرضا : سلام اخرین فاکتور واسه ی چ تاریخی بوده؟ من تحول 19 خردادم فاکتور نشدم
Mehdi kord : دوستان این شماره اداره تحویل کاشان ساینا اس تماس بگیرید پیگیر فاکتورتون بشین. 03155811080
اشتری : آریزو برایم آرزو شد
7 بهمن : میشه بفرمایین کی تحویل حضوری گرفتین؟!
دنا اتو تحویل خرداد : سلام دوستان از فاکتور دنا اتو خبری نیست. کسی میدونه قضیه چی هست .چرا فاکتور متوقف شده؟؟؟
احمد از شیراز : قیمت وانت پراید بیرون 10 میلیون ارزانتر هست تا کارخانه
پشیمان : خریدار دیگری به تابناک گفت: با مراجعه به نمایندگی‌های مدیران خودرو با بهانه‌های واهی و پاسکاری به نهاد‌های دیگر مواجه می‌شویم برای مثال می‌گویند که دولت مجوز برای گمرک صادر نمی‌کند یا وزارت صمت از صدور مجوز‌های لازم خودداری می‌کند که تصور ما براین است که برای اینکه ما را دنبال نخود سیاه بفرستند بهانه های این چنینی می آورند. نقش سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در این میان بسیار مهم است چراکه باید حامی حقوق مصرف کنندگان وارد عمل شود. لازم است که متقاضیان نسبت به درج شکایت خود را در سامانه سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان اقدام کنند. همچنین سازمان تعزیرات نیز به عنوان دیگر مرجعی که وظیفه رسیدگی به تخلفات عرضه کالا و خدمات است لازم است به این مساله ورود کند و مشکل پیش آمده را حل و فصل کند.