معنی و مفهوم چراغ های اخطار پشت آمپر خودروها

 

معنی و مفهوم چراغ های اخطار پشت آمپر خودروها

 
هنگامی که سوار خودرو خود می شوید و می خواهید استارت بزنید، درست قبل از مرحله استارت با انواع و اقسام چراغ های هشدار روبرو می شوید که البته لحظه ای پس از استارت خاموش می شوند.
 
اما اگر چراغی بعد از استارت روشن بماند، باید به آن توجه کرد چرا که ممکن است حاوی پیام مهمی باشد.
 
در مطلبی دو بخشی قصد داریم معانی و مفاهیم این چراغ های اخطار دهنده و درجه اهمیت آن ها توضیح دهیم. بخش اول شامل اخطارهای ساده و متداول بین خودروهای قدیمی و جدید است و بخش دوم به شکل تخصصی تر به خودروهای جدید و پیچیده مُدرن اشاره دارد.
 
1- هشدار کمربند ایمنی
 
این یکی آسان است در واقع هشدار می دهد که راننده یا سرنشینان کمربند ایمنی خود را نبسته اند.
در خودرو های جدید حسگر های موجود در صندلی از طریق وزن قرار گرفته شده بر روی صندلی تشخیص می دهند که فردی بر روی صندلی سرنشین نشسته است یا نه و بر این اساس در صورت نبستن کمربند ایمنی توسط سرنشین، چراغ و بوق اخطار به صدا در می آید.
 
در صورت توجه نکردن به آن هشدار شروع به صدا زدن می کند. مطالعات نشان داده است که بستن کمربند ایمنی 50 درصد جراحت های تصادفات را کاهش می دهد. نبستن کمربند ایمنی معمولا در تصادفات به تشدید جراحات در اثر باز شدن ناگهانی ایربگ ها منجر می شود.
 
2- هشدار ایربگ
 
این هشدار اعلام خرابی در سیستم ایربگ و یا سنسور های ایربگ می دهد و به این معنی است که ممکن است در هنگام تصادف عمل نکنند.
در خودرو ها که به ایربگ شاگرد نیز دارند، روشن ماندن این چراغ هشدار می دهد که تشخیص داده فردی بر روی صندلی کمک راننده نشسته است اما ایربگ آن غیر فعال است.
طبیعتا عدم توجه به چنین هشداری می تواند مرگ آفرین شود و در تصادفات به شکستن گردن سرنشین بیانجامد.
 
3- هشدار ترمز
 
این هشدار معنی های گوناگونی دارد. یا ترمز پارک درگیر است و باید آن را خلاص کنید یا حسگر مربوط به ترمز پارک (ترمز دستی) تنظیم نبوده و نیاز به تنظیم دارد و یا روغن ترمز از حد نساب پایین تر بوده و نیاز به پر شدن دارد.
روشن بودن چراغ اخطار ترمز همچنین می تواند نشان دهد که فشار هیدرولیک بین چرخ ها با یکدیگر تطابق ندارند.
 
طبیعتا دو وضعیت آخر از همه مهمتر بوده و باید فورا به آن رسیدگی کرد، به این دلیل که تاثیر مستقیمی بر روی قدرت ترمز گیری شما دارد. در ضمن روغن های مربوط به ترمز و هیدرولیک را قبل از روشن شدن چراغ چک کنید به این دلیل که ممکن است حسگر دیرتر عمل کرده و باعث خطر شود.
بعضی خودرو های جدیدتر نیز هشداری مربوط به صفحه ترمز نیز دارند که در صورت نیاز به تعویض به شما هشدار می دهد.
 
4- هشدار ABS
 
بعضی از خودرو ها که چراغ هشدار جداگانه ای برای ABS دارند. در صورت روشن شدن نشان می دهد که مشکلی در سیستم ABS رخ داده است.
این سیستم در واقع هشدار می دهد که سیستم دچار اختلال شده و ممکن است چرخ ها تحت فشار ترمز ها سنگین دوام نیاورند و قفل شوند. پس در صورت مشاهده این هشدار بهتر است فورا به نمایندگی مراجعه کنید.
 
5- سنسور دما
 
بعضی از خودرو های قدیمی فقط از یک چراغ قرمز برای نشان دادن گرم شدن بیش از حد موتور بهره مند بودند اما خودرو های امروزی کاملا آمپری مخصوص دما دارند که هشدار می دهد که موتور بیش از حد گرم و یا در حال گرم شدن بیش از حد است.
بهترین کار کنار زدن خودرو و توقف کامل برای خنک شدن موتور است، در غیر این صورت هزینه های گزافی به شما تحمیل خواهد شد.
 
 
6- هشدار سطح و فشار روغن
 
روشن شدن این چراغ به شما هشدار می دهد که سطح روغن خودرو شما کم شده است و یا فشار سیستم روغن کاری به شکل قابل توجهی افت کرده است.
با روشن شدن ناگهانی این هشدار موتور خودرو شما در خطر نیست ولی در معرض خطر قرار دارد و باید فورا به آن توجه کنید.
با نادیده گرفتن این هشدار، پس از مدتی موتور خودرو عین یک ماهی تابه که بر روی اجاق گاز روشن به مدت چند ساعت بوده گداخته می شود.
مسلما یک ماهی تابه از یک موتور جدید بسیار ارزان تر است، بنابراین حتی اگر به از بین رفتن ماهی تابه خود اهمیت نمی دهید، دلسوز حساب بانکی خود باشید و پیش از یاتاقان زدن یا ذوب شدن رینگ های پیستون، از سلامت سیستم روغنکاری اطمینان حاصل کنید.
 
7- هشدار سیستم برق
 
نماد این هشدار، نمای شماتیک یک باتری است. بنابراین در اولین گام ایراد ممکن است از باتری باشد.
 
همچنین معنی اختلالی در سیستم دینام را نیز می دهد. ممکن است خریدن یک باتری نو باعث حل مشکل نشود اما فروشندگان باتری هنگامی که یک باتری جدید را خریداری می کنید سیستم دینام را نیز چک کرده و در صورت خرابی آن را به شما اطلاع می دهند.
 
8- هشدار سیستم تعلیق
 
این هشدار مواقع متفاوتی روشن می شود که معنی وجود یک ایراد در سیستم تعلیق، تعویض دنده و یا بالارفتن دمای روغن سیستم تعلیق را بدهد.
این هشدار عموما بر روی کامیون ها هنگامی که بار بسیار سنگینی را حمل می کنند روشن شده و یا در خودرو های اسپرت که فشار سنگین زیادی را تحمل می کنند نیز ممکن است رخ دهد. در چنین شرایطی راهی جز کنار زدن خودرو برای خنک شدن مایع مربوط به سیستم تعلیق ندارید.
 
9- هشدار فشار باد تایر ها
 
این هشدار به شما اطلاع می دهد که هر کدام از تایر ها یا فشار کمی داشته و یا مشکلی دارند و باید فورا منشاء آن را بررسی کنید.
فشار کم لاستیک خطر پنچری و ترکیدن لاستیک در اتوبان را افزایش می دهد.
همچنین در شرایط بارانی، تایر کم باد بسیار راحت تر از تایر پر باد و پرفشار لیز می خورد و طبیعتا چنین نقصی می تواند باعث بروز تصادف شود.
 
10- علامت چراغ نور بالا
 
در حالی که همانند بقیه علامت ها نشان دهنده یک خرابی و یا هشدار هستند، این هشدار نبوده و در واقع به شما یادآوری می کند که شما نور بالا زده اید.
 
در واقع درست است که برای شما مشکلی بوجود نمی آورد اما برای دیگر وسایل نقلیه موتوری ایجاد مشکل می کند و باعث ایجاد تصادف می شود.
 
هنگامی که خودرویی از روبرو شما می آید و یا خودرویی در جلوی شما در حال حرکت است شما نیاز ندارید که تا دو کیلومتر جلوی خود را مشاهده کنید در حالی که دارید پشت کس دیگری در حال حرکت هستید.
 
در انتها لازم است بگوییم که لازم نیست تا شما با دقت کنید به صدای موتور خودرو خود گوش کنید تا احساس خرابی را در خودرو حس کنید.
در واقع چراغ های هشدار برای همین هستند که شما را قبل از فاجعه با خبر کنند فقط مقداری توجه بیشتری باید به آنها بکنید.
 
در واقع می خواهند به شما بگویند که یک تعمیر ساده از پیاده تا خانه رفتن و مواجه شدن با فاکتورهای سنگین ناشی از سوختن موتور و گیربکس بسیار راحت تر است.
 
 
 

منبع (source)

دیجیاتو

 

 

 

با کليک بر روي تصوير زير و عضويت در تلگرام 1Car، آخرین اخبار را دنبال کنيد.

تلگرام وان کار

برچسب : خودرو , پشت آمپر






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

0 نظر

1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 36 نظر
X33 Cross cvt 29 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
مجتبی ایگل : سلام دوست عزیز فعلا که کسی تحویل نگرفته ایگل من مهر 403ثبت نام کردم تحویل سیستمی بهمن اولش ولی متاسفانه الان چند روزه تازه پلاک شده تو تحویل مدارک مونده تغییریم نمیکنه کرمان موتور وقتی ثبت نام میکنی باید حوصلت زیاد باشه صبور باشی حداقل تا بیاد ماشینت چهار ماه از زمان تحویل سیستمی دیرتر میاد
Nazi : لطفا هر کی فاکتور شد بگه شماره درخواستشم بگه ب خدا ما خوشحال میشیم یه روزی نوبت ما هم میشه
رز زرد : سلام عزیزان...محض رضای خدا هر چی واقعیته بیان کنید،شایعه الکی درست نکنید واقعا سر در گم هستیم،نمیدونیم چکار کنیم،اینجا ۱۴ آذر میگه فاکتور شدم در حالیکه ۱۱ آذر هنوز فاکتور نشده...هرچی سرمون بیاد انگار حقمونه...هم نوعان به هم رحم نمی کنیم...اینجا یه سری بقیه رو گمراه کردن امتیازشون سوخت...به امید اینکه فروش فوری بیاد... کاش هرچی رو که واسه خودمون میخوایم برای دیگران هم میخواستیم خوب همونه که خدا قسمت کنه
۱۱ اذر : دوستان فقط یه راه وجود داره اونم تجمع جلوی این شرکت بی در و پیکر
۱۱ اذر : راهکار معلومه فقط تجمع درب این شرکت بی در و پیکر
X3sefid : تاریخ ثبت نامت کِی بوده؟
تارا دستی : حامد جان، تیتان، انشاالله برای شما و بقیه زودتر انجام بشه. پیگیر باشید نترسید، زنگ بزنید ایران خودرو ثبت شکایت کنید تا گیر و گورش برطرف شه بیوفته رو غلطک.
سهند : بله دی اومده تا ۷اردیبهشت هم فرصت واریزبوده
قلی نیا : مبارکتون باشه ، چطور ممکنه منی که ۱۱ اذر هستم فاکتور نشده هنوز
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
علی : ببر
میوه نارس : امروز شاهد حضور میلیونی مال باختگان مدیران خودرو خواهیم بود
توحید ارومیه : اوایل خرداد به بعد
زید علی اکرامی : هار هار هار هار خندیدم
محمد جواد وفائی رستمی : از هوش مصنوعی پرسیدم مدیران کی خودروهاشو تحویل میده جواب داد اطلاعی ندارم
رضا پیرمند : نه بابا!!!! جان من !!!! راست میگی!!!!وزغ
حسین ملکی : دوستان پراید وانت قیمت کارخانه شده 409میلیون و پراید وانت کفی دار414میلیون قیمت جدید کارخانه یاخدا
کامران : سلام وقت بخیر نقدی در یک مرحله پرداخت کردم
امیر : داداش امروز واست دعوتنامه اومده؟
رضا1260 : سلام من فروش فوری بودم ساینا و تکمیل وجه من 10 بهمن بود ولی هنوز خبری از فاکتور نیست، کسی اطلاع داره چه زمانی فاکتور میشه