رنو پشت چراغ زرد سایپا

رنو پشت چراغ زرد سایپا

گروه خودرو: وال‌استریت ژورنال روز گذشته به نقل از مدیرعامل شرکت پارس خودرو در حالی از فروش نیمی از سهام این شرکت به رنو خبر داد که ناصر آقامحمدی، مدیرعامل پارس خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن رد این خبر تاکید کرد که گروه خودروسازی سایپا به‌هیچ‌وجه قصد فروش سهام پارس خودرو را ندارد. وال‌استریت ژورنال در ادامه گزارش خود به نقل از مدیرعامل پارس خودرو از مذاکراتی برای خرید زیرساخت‌ها نظیر تاسیسات‌خودروسازی متعلق به شرکت مادر پارس خودرو یعنی گروه خودروسازی سایپا نیز خبرداده است.
 
در این گزارش اما سخنگوی رنو در پاریس از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است.این موضوع در حالی عنوان می‌شود که این خودروساز فرانسوی تمایل به فعالیت بیشتر در ایران دارد تا موقعیت بهتری در بازار ایران به دست بیاورد.در این بین هر چند این شرکت فرانسوی برخلاف رقیب خود یعنی پژو اقدام به سرمایه‌گذاری در ایران کرد، اما فروش بخشی از سهام پارس خودرو به شرکت رنو از اواسط سال 92 تاکنون‌مطرح است. در واقع این موضوع چند ماه پس از اظهارنظر حسن روحانی رئیس‌جمهوری در اجلاس داووس مبنی‌بر تمایل دولت برای فروش سهام خودروسازان کشور به خارجی‌ها مطرح شد. برهمین اساس برخی از دست‌اندرکاران خودرو، فروش سهام پارس‌خودرو را جزو استراتژی‌های از پیش تعیین‌شده گروه خودروسازی سایپا می‌خواندند. به طوری که در سال گذشته هیات‌مدیره این شرکت مصوب کرد که در اولین مرحله، 20 درصد از این سهام واگذار شود. 
 
این موضوع در شرایطی عنوان شد که بنا به گفته مسوولان شرکت سایپا، رنویی‌ها نیز نسبت به خرید سهام پارس‌خودرو ابراز تمایل داشته‌اند. اما همواره مانع بزرگ میان دو طرف تحریم‌های بین‌المللی عنوان می‌شد. به طوری که مسوولان دو طرف جدی شدن این قضیه را به توافق هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها وابسته می‌دانستند.در همین زمینه مجید سوری، مدیر سرمایه‌گذاری و بررسی‌های اقتصادی سایپا آبان‌ماه سال گذشته از اشتیاق مسوولان شرکت رنو برای خریداری بخشی از سهام پارس خودرو خبر داده بود و بر مذاکرات میان مدیران سایپا با برخی از مسوولان شرکت رنوپارس که نماینده رنو در ایران هستند، تاکید کرد. سوری جدی‌تر شدن این موضوع را در صورت به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای و رسیدن به توافق در زمینه قیمت مورد قبول طرفین برای واگذاری سهام، وابسته دانسته بود.به این ترتیب، احتمال سرمایه‌گذاری رنو در خودروسازی ایران به خصوص شرکت پارس خودرو در حالی سال گذشته قوت گرفت که بارفع تحریم‌های صنعت خودرو این خودروساز فرانسوی، فروش قطعات خودرو به ایران را از سر گرفت و این قطعات توسط شرکای ایرانی برای مونتاژ خودروهای تندر 90 استفاده می‌شد. 
این در حالی بود که رنو ارسال قطعات به ایران را در سال ۲۰۱۳ در پی تشدید تحریم‌های کشورهای غربی به‌ویژه تحریم‌های بانکی که دریافت پول از ایران را تقریبا غیرممکن کرده بود، متوقف کرد. با این حال از سرگیری دوباره ارسال قطعه از سوی این شرکت به ایران برای افزایش تولید خودروهای برند رنو احتمال سرمایه گذاری این شرکت در خودروسازی‌های ایران را افزایش داد. به طوری که بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو این رفتار رنو را مثبت و در جهت گسترش همکاری تفسیر کردند. اما انتصاب مهدی جمالی به عنوان مدیرعامل جدید گروه خودروسازی سایپا ابهاماتی در مورد چگونگی همکاری دو شرکت داخلی با رنو را به‌وجود آورد. در این شرایط مدیرعامل سایپا از مذاکره با مسوولان رنو خبر داد و شرط آن را همکاری به صورت انحصاری با این شرکت عنوان کرد.
 
این در حالی بود که شرکت رنو با ایران خودرو نیز وارد مذاکره شده بود و در همین راستا ایران خودرویی‌ها به واردات خودروی «کپچر» از رنو پرداختند و از داخلی‌سازی این خودرو در آینده نزدیک خبر دادند. در حال حاضر نیز مذاکره درباره تولید خودروی دیگر شرکت رنو به نام «کوئید» بر سرزبان‌هااست.در همین حین گمانه‌زنی درباره سرمایه‌گذاری این شرکت در ایران در حالی بار دیگر از سوی رسانه‌های خارجی و به نقل قول از مدیرعامل شرکت پارس خودرو مطرح شده که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی به سرانجام رسیده و تحریم‌ها که مانع بزرگی میان طرف‌های تجاری بوده است نیز تا چند ماه دیگر لغو می‌شود. با این حال مسوولان دو شرکت سایپا و رنو که بزرگ‌ترین مشکل خود را تحریم‌های بین‌المللی می‌دانستند، ظاهرا هنوز تصمیم جدی در این زمینه اتخاذ نکردند. به طوری که ناصر آقای محمدی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با تکذیب خبر وال استریت‌ژورنال می‌گوید: اساسا مذاکره میان دو طرف تجاری براساس قوانین تجارت باید محرمانه باقی بماند و کسی حق رسانه‌ای کردن آن را ندارد.
 
شرکت‌های داخلی در اولویت
 
در حالی فروش بخشی از سهام پارس خودرو به شرکت رنو بار دیگر مطرح شده که گروه خودروسازی سایپا به دنبال تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده خود است. در همین راستا بسیاری از کارشناسان موضوع فروش سهام برخی شرکت‌های تابع سایپا را به دنبال استراتژی این گروه در جهت احیای مالی شرکت می‌دانند.در همین رابطه، یک منبع آگاه در گفت وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه فروش سهام پارس خودرو در راستای برنامه مالی سایپا است می‌گوید: با توجه به اینکه سایپا نزدیک به 80 درصد سهام شرکت پارس خودرو را دارد، قرار است بخشی از سهام این شرکت را واگذار کند. به گفته وی، در این باره مدیران شرکت پارس خودرو پیشنهاد خرید بخشی از سهام این شرکت را به برخی خودروسازان خصوصی داخلی نیز ارائه کرده و اکنون منتظر پاسخ آنها هستند.
 
با این حال، ناصر آقای محمدی، مدیرعامل شرکت پارس خودرو نسبت به این موضوع اظهار بی اطلاعی می‌کند و می‌گوید: بحث واگذاری بخشی از سهام این شرکت باید توسط مدیران ارشد عنوان شود. وی تاکید می‌کند که مدیریت جدید گروه برنامه و چارچوب مالی را مشخص کرده است که براساس آن پیش می‌رود.وی در این باره عنوان می‌کند: با توجه به جذابیتی که شرکت پارس خودرو دارد، چنین موضوعی مطرح نیست با این حال ممکن است براساس چارچوب جدید مالی که مشخص شده، خیلی از شرکت‌های دیگر واگذار شوند.فروش بخشی از سهام پارس خودرو به رنو و شرکت‌های خودروساز داخلی در حالی مطرح است که مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا چندی پیش از تشکیل کارگروه آماده‌‌سازی شرکت‌های زیان‌ده سایپا خبر داده است.

برچسب : رنو , چراغ قرمز , خودروسازهای ایران , سایپا , حسن روحانی






مرتب سازی :

نظرات کاربردی همه نظرات>

2 نظر

کاربر: ژاوی هرناندز
0

خدا آخر و عاقبت همه مارو به خیر و خوشی ....
00:10  1394/05/05
پاسخ دادن
AUDI R8
0

خدا کنه سهامش رو بخرن
14:11  1394/05/04
پاسخ دادن
1
صفحه 1 از 1

ارسال نظر
نظر شما بعد از تایید در سایت قرار داده می شود. نظرات با محتوای غیر مرتبط، نامحترمانه و فارسی با نوشتار انگلیسی تایید نخواهند شد.
نام    
نظر شما  
 
مقالات برتر
wait
پربحث ترین خودروی
wait
کاربران برتر سایت طی ماه گذشته
اطلاعات خودرو
پارسا. 36 نظر
X33 Cross cvt 29 نظر
آخرین نظرات اخبار و مقالات
بهنام مشهد : سلام طاها جان ❤️😘 مبارکت باشه چرخش برات بچرخه چقدر سود تاخیر بهت دادن
اسماعیلی : 26 اردیبهشت 1403 مبلغ 231 میلیون جهت سهند s واریز کردم . تحویل هفته چهارم اسفند بوده ، الان هم اردیبهشت 1404 داره تموم میشه ولی خبری از دعوتنامه و واریز قسط دوم نیست . لطفاً راهنمایی کنید ، بعد از یکسال تکلیف چیه ؟ آیا این عدالت اجتماعی است چرا خودرو سازها خلف وعده می کنند
دستی اسفند : سلام ردیف قرار داد هم بگید
حمیدی : سلام من ۲۰ اسفند پیام تبدیل کوییک اومد و ۱۶۷ میلیون با کسر ۴ میلیون سود تاخیر واریز کردم و ۲۷ اسفند هم ماشین تحویل گرفتم ، حالا می‌خوام بدونم سود تاخیر دیگه ای هم برام واریز میکنن؟
شاهین : منم ۱۴ آذرم فاکتور نشده
حامد : مبارکه چه رنگی بود
حامد : خوشبحالت که به ارزوت رسیدی😂
کوانج : سلام پس چرا من پذیرش ۱۴ آذر هستم هنوز فاکتور نشده از کجا خبر داری جواب بدی ممنون میشم
آیدین سالاری : سلام پراید ثبت نام کردمه هنوز ندادن
MTS جک j4 : سلام جک j4 ثبت نام ۳۰ آذر امروز مدارک تحویل پست شده فقط می‌خوام بدونم چند روز دیگه حدودی تحویل میدن ؟
آخرین نظرات اطلاعات خودرو
وحید : مگه من گفتم عیبه
امیر : نه روز هایی تعطیل هم حساب نمیشه
هادی : اگر 10 تومن بود من مال تو هم میدم ساده هستی
هادی اریزو : میره
سورت تحویل 3تیر : سلام احتمالا تحویل حضوری منظورش هست؟
رضا : سلام. خودروی دنا اتومات شما چه رنگی سفارش داده بودید؟
محمد 19مهر : اصلا فکر کن ما تغییر کردیم شما که تغییر نمیکنی میومدی از حقت دفاع میکردی متاسفانه مشکل ما ایرانی ها همین فقط بلدیم تز بدیم همین اگه مرد عملی خودتم میومدی من به شخصه واسه حق خودم رفتم نخیر داداش ما با دیدن سود تاخیر تغییر نکردیم به من شخصه گفت دو هفته دیگه تکمیل میشه و شما جزو اولین ها هستی فاکتور میشی من دو هفته دیگه صبر میکنم اگه شروع به فاکتور نشد با بچه هایی که اومده بودن شماره هاشون و گرفتم هماهنگ میشم میریم اونجا دوباره
کوییک gxrl : الکی زده تمام کوییک ها 8سوپاپ هستند
کوییک rs : آقا توحید من تبدیل زدم پیش فروش بودم تاریخ پذیرش اردیبهشت 1403بودم کوییک gxrl که دعوت نامه پیشنهادی برام اومد کوییک rs که13 بهمن تکمیل وجه کردم که گفتن یک هفته الی 30 روز کاری ماشین رو تحویل میدیم الان سه ماه گذشته هنوز فاکتور نکردن
محمد محمدی : الان من 13 اسفند تکمیل وجه کردم فوقالعاده تحویل 11 خرداد.. 8400 هم واریز کردم.. جریان اون 280 چیه چجوری واریز کنم؟؟ چون تو سایت ایرانخودرو نیستش